MHK Başkanı Lale Orta: "Kimseyle görüşmeyin, beni arayın"

MHK Başkanı Lale Orta, yeni bir uygulamaya imza attı. Orta, hakemlere yazılı bir uyarıda bulundu. Orta, hakemlerden MHK görevlileri dışında kimseyle temas kurmamalarını istedi.

MHK Başkanı Lale Orta: "Kimseyle görüşmeyin, beni arayın"

Özellikle Galatasaray Kulübü'nün büyük tepki gösterdiği ve her fırsatta istifasını istediği Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta, bir ilke daha imza attı. Sabri Çelik'in istifasından sonra 29 Ocak'ta koltuğa oturan Lale Orta, göreve geldiğinden beri yoğun şekilde hakemlere yönelik eğitim çalışmaları yapıyor.

Sözlü uyarıdan yazılı uyarıya geçiş

Orta, "Sevgili Hakem ve Yardımcı Hakem arkadaşlarım" diye seslenerek başladığı bir bildiriyle hakemleri yazılı şekilde uyardı. Orta, resmi veya gayriresmi şekilde hiç kimseyle görüşmemelerini ve böyle bir durumun olması halinde bizzat kendisine haber verilmesini istedi. Geçmişte hakemlere bu tür uyarılar sözlü olarak yapılırken, Orta, bu uyarıyı yazılı prosedürle gerçekleştirdi.

"Hassas dengeler üzerine kurulu"

MHK Başkanı Lale Orta, tüm hakem ve yardımcılarına gönderdiği bildiride, öncelikle şu hatırlatmayı yaptı: "Çok zor, bir o kadar da keyifle ve aynı zamanda hassas dengeler üzerinde kurulu bir göreviniz var. Tarafsızlık, şeffaflık en önem verdiğimiz ilkeler." 

"Telefonla , mesajla görüşmek isteyen olursa..."

Orta daha sonra bildirisinde MHK ve Hakem İşleri görevlileri dışında kendileriyle temas etmeye çalışan kişilerin olması halinde anından haber verilmesini istedi: "Müsabaka öncesinde, sırasında ya da sonrasında sizinle; yöneteceğiniz veya yönettiğiniz müsabakayla ilgili Merkez Hakem Kurulu üyelerimiz ve Hakem İşleri görevlilerimiz dışında herhangi birisi resmi ya da gayri resmi şekilde telefonla, mesajla, bir ortak tanıdık vasıtasıyla ya da bizzat yanınımıza gelerek herhangi bir görüşmede bulunursa veya görüşme talebinde bulunursa lüften anında Merkez Hakem  Kurulu Bölge Sorumlunuzu ve beni haberdar edin. Aksi bir durumda disiplin hükümleri uygulanacaktır. Gerekli hassasiyetini göstereceğinize inanıyorum. Müsabakalarınızda başarılar dilerim."

Yayıncı kuruluşa görüntü yolladı

Spor Toto Süper Lig'deki Galatasaray-Kasımpaşa maçında bir pozisyona dair yayıncı kuruluş beIN Sports'ta yapılan hakem eleştirisine katılmayarak, VAR odasından aldığı farklı bir açıyı gönderen Lala Orta, Galatasaray'ın büyük tepkisini çekti. O günden sonra sular bir türlü durulmadı ve sarı kırmızılılar ısrarla istifa çağrısı yaptı.

Yayında pozisyonları değerlendirdi

Orta, bu ayın başında beIN Sports'ta MHK tarafından hazırlanan "Kuralına Göre" programına da katılarak, kritik pozisyonları hakem eğitmeni Hugh Dallas ile birlikte yorumlamıştı. Orta, şimdi de bir ilke daha imza atarak, hakemlerini yazılı bir şekilde maç önü ve sonrası MHK yetkileri dışında hiç kimsenin kendileriyle iletişim kurmalarına izin vermemesi istedi.

Kaynak: Ajansspor

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2023, 01:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Kocamaz
Mehmet Kocamaz - 1 yıl Önce

Orta oyunu insanların aklıyla alay ediyor acil istifa etmesi lazım

ETEM SEVİK
ETEM SEVİK - 1 yıl Önce

MHK Başkanı Lale Orta: "Kimseyle görüşmeyin, beni arayın" demiş. Hayırlı olsun.

MHK Başkanı Lale Orta, yeni bir uygulamaya imza attı. Orta, hakemlere yazılı bir uyarıda bulundu. Orta, hakemlerden MHK görevlileri dışında kimseyle temas kurmamalarını istedi. Hayırlı olsun diyorum.