Ryan Babel'den itiraflar! "Babam hep beni eleştirirdi"

Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Ryan Babel, ülkesinin basınına açıklamalarda bulundu.

Ryan Babel'den itiraflar! "Babam hep beni eleştirirdi"

Hollandalı futbolcu, özellikle iç dünyasında yaşadıklarını anlattı.

"Ajax'ta çok büyük ve yetenekli bir takımdaydım"

Babel, "Gerçeği, kendi bakış açımdan söylemek istiyorum. Ben de başkalarına ilham vermek istiyorum. Genç Şampiyon şarkısındaki sözlerimle, insanın kendisine inanması gerektiğini söylüyorum. Ajax'ta, çok büyük ve yetenekli bir takımdaydım ve daha 12 yaşımdaydım. Orada her şey benim için iyi gitti.

"Babam hep beni eleştirirdi"

Orada iyi oynamama rağmen babam hep beni eleştirirdi. 'Bugün iyi oynamadın, daha iyisini yapmalısın, iki gol attın ama dört gol atmalıydın!' dedi. Üç milyon çocuğu Ajax'ta profesyonel futbolcu olmak istediğini ancak belki iki ya da üç tanesini başarılı olabileceğini söylerdi. Neden ben olmalıydım, neden özeldim? Bu soruyu cevaplayamıyordum.

"Bu albümü yaparken o zamanları düşündüm"

Profesyonel oldum ama hala neden burada olduğumu, diğerlerinden farklı olduğumu bilmiyorum. Bu albümü yaparken o zamanları düşündüm. Zaman zaman kötü etkilenmeme rağmen hayatta kaldım ve başardım. Bu, bir zafer. Bir dönüm noktası.

"Kendime inanmaya devam ettim, başardım"

Başarılı olduğumda kendimi genç bir şampiyon gibi hissettim. Kendime inanmaya devam ettim, başardım. Hocalardan, ailenden, insanlardan etkilendiğimi biliyorum ama 'kendine inanmaya devam etmelisin, sen bir şampiyonlsun' dedim.

"Ben hep daha fazlasını istedim"

Geçmişe baktığım zaman daha iyi olabilirdi diyorum. 2011-17 yılları arasında, 6 yıl milli takımda yer alamadım. Ben hep daha fazlasını istedim, kendimi aşmak istedim. Bazen bir adım geri atıp, "Kendinle gurur duymalısın" diyorum.

"Yakında 35 yaşına gireceğim"

Kariyerimde iniş ve çıkışlar oldu. İnişler her seferinde daha ağır bastı. Yükselişlerden çok bununla ilgileniyorum. Yakında 35 yaşına gireceğim ve hala en iyi kulüplerden birinde oynuyorum. Benim jenerasyonumdaki neredeyse herkes futbolcu, bıraktı, ben buradayım. Birçok insan bu yaşlarda istediği konsantrasyonu futbola veremez. Daha ağırdan alır. Sanırım bu konuda bir şeyler söyleyebilirim. Çünkü sahip olduğum kariyerle gurur duyuyorum.

"Irkçı olduğu için biri hapse girse, ırkçılığın önü kapanır"

Kendimizi ve dünyayı geliştirmek istiyorsak, dünyayı iyileştirmek istiyorsak, ırkçı konuşan insanları gözden geçirmeli, onlara yaptıklarının suç olduğunu belli etmeliyiz. İngiltere'de bunu yapanlardan birinin hapis cezası aldığını okudum. Bahse girerim, ırkçı olduğu için biri hapse girse, ırkçılığın önü kapanır. İnsanlardan ırkçılığı alamazsınız ama ağızlarını kapatabilirsiniz."

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2021, 22:10
YORUM EKLE