Sivasspor - Galatasaray maçı tekrar edilecek mi? Belli oldu!

TFF, Sivasspor-Galatasaray maçında ‘hakem hatası’ yapıldığını açıkladı.

Sivasspor - Galatasaray maçı tekrar edilecek mi? Belli oldu!

Sivasspor, Galatasaray maçının tekrarlanması için TFF'ye resmi başvuru yapmıştı.

TFF, bugün yaptığı açıklamayla maçın tekrarın imkansız olduğunu da belirtmiş oldu.

KURAL HATASI DEĞİL, HAKEM HATASI

Çünkü yapılan açıklamada; "önemli hakem hatası" vurgusunun yapılması kural hatası olmadığını gösterdi.

TFF'den yapılan açıkamada şu şekilde:

Son dönemde meydana gelen hakem hatalarıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu ilgili kurulları ile gerekli incelemeleri yapmıştır. Bu kapsamda Gaziantep FK A.Ş. - Beşiktaş A.Ş. ve Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. maçlarının VAR kayıtları incelenmiştir ve bahsi geçen maçlarda hakemlerin "önemli hakem hatası" yaptıkları tespit edilmiştir.

Şeffaflık ilkemiz gereği kamuoyunda oluşan spekülasyonları da ortadan kaldırmak amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun kararıyla; söz konusu maçlardaki tartışılan pozisyonlara ait VAR kayıtlarının yayınlanmasına karar verilmiştir.

Göreve geldiğimiz ilk gün sözünü verdiğimiz şeffaflık ilkemiz gereği kamuoyunda en küçük soru işareti bırakmadan çalışmalarımızı sürdürürken, hakemlik müessesesinin de zarar görmemesi için maksimum hassasiyeti göstereceğimiz konusunda kamuoyunu temin ederiz. Bazı hakemler tarafından yapılan hataların tüm futbol camiasına mal edilmesine de izin verilmeyecektir.

Bu iki maç ile ilgili hatalı bulunan hakemler hakkında Merkez Hakem Kurulu gerekli yaptırımları uygulayacaktır.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.

SİVASSPOR'DAN YENİ AÇIKLAMA

Demir Grup Sivasspor, TFF'nin Galatasaray maçındaki VAR kayıtlarını açıklamasının ardından maçta kural hatası olduğunu savundu.

Sivasspor'dan yapılan açıklamada, "VAR incelemesi sonucunda, ofsayt çizgisi çizilemeden golümüzün iptal edilmesi, hakem hatası değil kural hatasıdır. Ofsayt olmayan bir pozisyonda ofsayt incelemesi için VAR'a çağrılıp, nizami gol için ofsayt kararı verilmesi skandal bir kural hatasıdır" denildi.

Kaynak: habersarikirmizi.com

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2023, 23:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Emekli
Emekli - 1 yıl Önce

Bu maçın tekrarlanması bence zorunludur.ileride Galatasaray 2 puan farkla şampiyon olursa Federasyon bunun altından kalkamaz.tekrar edilip Galatasaray alırsa ilerde en azından sorun olmaz.