Tolunay Kafkas: "Çocukluk aşkım Galatasaray değildi"

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, milli takım, Galatasaray ve Trabzonspor hakkında açıklama yaptı. Kafkas, Fenerbahçe itirafında bulundu.

Tolunay Kafkas: "Çocukluk aşkım Galatasaray değildi"

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, NTV'ye açıklamalarda bulundu. Genç millilerin durumu hakkında konuşan Kafkas, oyunculuk döneminden de bahsetti. Futbolculuk kariyerinde Trabzonspor ve Galatasaray formaları da giyen deneyimli teknik adam, Fenerbahçe ile ilgili bir itirafta bulundu.

"Şimdi olgunlaşan bir Tolunay var"

Geçmişe göre daha tecrübeli ve sakin bir yapıya sahip olduğunu belirten Tolunay Kafkas, "Öfke çok enteresan bir duygu. Çok yüksekte tutarsanız saldırgan, alçakta tutarsanız korkak olursunuz ama orta seviyede tutarsanız cesaretinizi artırır. Hatalar yaptım ama bunu pişirip pişirip önüme getiriyorlar. 15 seneki Tolunay ile şimdiki aynı değil. Şimdi olgunlaşan bir Tolunay var" dedi.

"Ünal Karaman Trabzonspor'a gitmem için destek verdi"

Futbolculuk döneminde Trabzonspor'a transfer süreci hakkında konuşan Kafkas, "Ünal Karaman transfer olduğum dönem Trabzonspor'a gitmem için büyük bir destek verdi. Biz de başka takıma bakmadık ve Trabzonspor'a gitmek istedik ve Trabzonsporlu olduk. İnsan kazandıkça özgüveni artar. Trabzonspor'da bizim olduğumuz dönem şampiyonluk dışında bu takım her şeyi yaptı. Özgüvenimiz tavan yapmıştı" ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe ile anlaştık"

Tolunay Kafkas, Fenerbahçe itirafında bulundu. Sarı-Lacivertliler ile anlaştığını açıklayan Kafkas, Ünal Karaman'ın transferi engellediğini söyledi. Kafkas, "Fenerbahçe'de tabii ki oynardım. O dönem çıkan haberler doğru. O dönemin başkanı Ali Şen ile biz anlaştık. Ama bu transferi çeviren Ünal Karaman'dır. Benim için bir ağabeydi her zaman. O dönem ya ben satılacaktım ya da Küçük Orhan satılacaktı. Ben kaldım, Orhan Beşiktaş'a gitti" şeklinde konuştu

Kafkas'tan "Ümit Milli Takım'da başarılı mısınız?" sorusuna yanıt

"Ümit Milli Takım'da başarılı mısınız?" sorusuna "Evet!" yanıtını veren Tolunay Kafkas, şunları kaydetti: "Ümit Milli Takım zamanında 18 tane oyuncuyu yukarı verdik. Genç milli takımlarda U17 Takımı 2 kere Avrupa Şampiyonası'na 1 kere Dünya Şampiyonası'na katıldı. U19 takımı Avrupa Şampiyonası'na katıldı. U23 Takımı İslam Oyunları'nda altın madalya aldı."

"Bizim referansımız oyunculardır"

Sözlerine devam eden Tolunay Kafkas, "Bizim referansımız oyunculardır. Tolunay Kafkas ile ilgili bir bilgi almak istiyorsanız beni oyunculara sormalısınız. Ne yaptığımı, onları nasıl geliştirdiğimi öğrenebilirsiniz" açıklamasını yaptı.

"Çocukluk aşkım Galatasaray değildi"

1998-2000 yılları arasında Galatasaray forması giyen Tolunay Kafkas, Sarı-Kırmızılılar hakkında ise "Annem koyu bir Galatasaraylı'ydı. Ama çocukluk aşkım Galatasaray değildi" ifadelerini kullandı.

Tolunay Kafkas'ın futbolculuk kariyeri

31 Mart 1968 doğumlu Tolunay Kafkas, 1988 yılında PTT ile futbol kariyerine başladı. Keçiörengücü, Diyarbakırspor, Erzurumspor, Konyaspor, Trabzonspor, Galatasaray, Bursaspor, Denizlispor, SV Pasching, LASK ve Admira Wacker takımlarında mücadele etti.

Tolunay Kafkas, 396 maçta 26 gol, 25 asist kaydetti

Kariyeri boyunca 396 müsabakaya çıkan önlibero, 26 kez rakip fileleri havalandırırken, 25 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. Tolunay Kafkas, 111 kez sarı kart gördü, 5 maçta ikinci sarıdan, 3 maçta ise direkt kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Teknik direktör Tolunay Kafkas'ın Ümit Milli Takım kariyeri

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü olarak 18 maçta görev yapan Tolunay Kafkas, 6 maçı kazandı. Tolunay Kafkas'ın başında bulunduğu Ümit Milli Takım 4 kez sahadan beraberlikle ayrılırken, 8 maçı ise kaybetti.

Kaynak: Ajansspor

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2022, 13:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mikail
Mikail - 5 ay Önce

Ulan bu adam bu kadar başarısız ne die takımın başında tutarsınız