Xavi'den Real Madrid maçı sonrası Galatasaray itirafı!

Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez, Real Madrid maçının ardından Galatasaray itirafından bulundu.

Xavi'den Real Madrid maçı sonrası Galatasaray itirafı!

Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez, Santiago Bernabeau'da Real Madrid'i 4-0 yendikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Oynanan oyundan çok memnun olduğunu söyleyen Xavi Hernandez, "Masaya yumuruğumuzu vurduk ve 'Barça geri geliyor!' dedik. Real Madrid'den çok daha baskındık, onlardan her alanda daha iyiydik ve çok daha fazla gol atabilirdik." ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'a karşı oynadığımız zorlayıcı maçtan sonra..."

Bu kadar farklı bir sonucu kendilerinin de beklemediğini söyleyen Xavi, "Sonuçtan çok memnunuz ancak İstanbul'da Galatasaray'a karşı oynadığımız zorlayıcı maçtan sonra bu kadar baskın oynamayı biz de beklemiyorduk. Kutlamalarımızı bu gece bitirip hemen Sevilla maçına hazırlanmaya başlayacağız. Sadece bir maç kazandık, ligi değil" sözlerini sarf etti.

Bu galibiyetin Real Madrid ile olan rekabete yeni bir soluk getireceğini söyleyen Xavi, "Bu sonuçla rekabette momentumun bize geçeceğini düşünüyorum. Tıpkı Başkan Laporta'nın ilk başkanlığındaki 2003-04 sezonunda olduğu gibi." dedi.

Oyuncuların sisteme çok inandığını söyleyen İspanyol teknik adam, "Biz bu şekilde oynarız. Barça modeli budur. Daha önce benzer bir oyun tarzından oynamayan oyuncular, şu anda oyundan çok keyif aldıklarını söylüyor. Bu modelle bu galibiyeti almamız kimsenin de kafasında bir soru işareti bırakmamıştır bence." ifadelerini kullandı.

Kendi kariyeri ile ilgili de konuşan Xavi, "Henüz daha işin başındayım ve kendimi bir çaylak olarak görüyorum. Ancak bu galibiyet hem benim kendime olan özgüvenimi artırdı hem de kulüpteki konumumu güçlendirdi diyebilirim. Önceliğim her zaman Barça'nın başarısı, bireysel başarılar benim için sonra geliyor" sözlerini sarf etti.

Takımın ligdeki şansını da değerlendiren Xavi, "Ligi kazanmak bizim için oldukça zor görünüyor. Real Madrid'in 9 maçta 3 kez yenilmesi ve bizim de bütün maçlarımızı kazanmamız gerekiyor. Ancak en ufak ihtimalin dahi peşinden koşacağız." ifadeleriyle sölerini noktaladı.

Kaynak: Sporx
 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2022, 19:50
YORUM EKLE