Burak Elmas, seçim kararı alacak mı? Açıkladı!

Galatasaray'da genel kurula sayılı günler kala Başkan Burak Elmas 'ibra' korkusu yaşıyor. Adnan Polat ile yakınlaşan Elmas'ın seçim kararı alması önündeki tek alternatif olabilir.

Burak Elmas, seçim kararı alacak mı? Açıkladı!

Galatasaray'da genel kurul haftasına girildi. Haziran 2021'de sosyal medyada büyük destek gören, seçimde ise oyların 3'te 1'ini alarak rakiplerini geride bırakan Burak Elmas başkan olmuştu. 1541 oy seçim kazanmaya yetmişti ancak hazirun çoğunluğu sağlanamamıştı. Dolayısıyla Elmas ve yönetimine doğal muhalefet oranı 3'te 2'yi. Mart 2022'ye gelindiğinde yani 8 aylık süreçte Burak Elmas yönetimi hem vaatlerinin birçoğunu yerini getiremeyince hem de Galatasaray sahada tarihinin en sıkıntılı lig performanslarından birine imza atınca ibrasızlık ve seçim sesleri yükselmeye başladı...

Burak Elmas'a tepkilerin nedenleri

1 - Burak Elmas, 40 milyon kasa kolaylığı ve 100 milyon dolarlık stat isim sponsorluğu sözü vermişti. Uzun süre bu konudan ses çıkmadı. İmdada Nef yetişti. Ama Elmas'ın verdiği sözler icraatı camiada karşılık bulmadı. Çünkü başkan ve yönetim kim olursa olsun NEF, Galatasaray için taşın altına elini sokardı. Burada Burak Elmas ve yönetimi bir fark ortaya koyamadı.

2- Gayrimenkullerle ilgili bir gelişme kaydedilemedi.

3- Galatasaray efsanesi Fatih Terim ile 3 yıllık proje sözü verilmişti. Fatih Terim ile 6'ncı ayda yollar ayrıldı.

4- Yönetimine söz hakkı tanınmadan Hande Başev CEO olarak atandı, tepkilerden bir süre sonra görevinden alındı.

5- Fenerbahçeli olduğu bilinen Ahmet Kasım Han'ın başdanışman yapılması ve yönetim toplantılarına iştirak ettiği iddiası camiayı sarstı.

6- Yönetim kurulunun en kritik noktasındaki isimlerden Köksal Ünlü ve Rezan Epözdemir istifa etti. Bu konudaki açıklamalar tatmin edici bulunmadı.

7 - Devre arası transfer döneminde Gedson Fernandes'in tercih edilmemesi, orta sahaya alınan Pulgar'ın performans göstermemesi özellikle genç üyeleri sinirlendirdi.

8- Kadınlar hakkındaki ayrımcı mesajları ortaya çıkan yönetici Işıtan Gün'ün istifasının istenmesine rağmen Burak Elmas'ın herhangi bir yaptırım uygulamaması tepki doğurdu.

Fatih Terim'i sevenler artık Elmas'ın karşısında

Yazının başında belirttiğimiz gibi Burak Elmas oyların 3'te 1'iyle gelmişti. 8 aylık süreçte Elmas ekibinde sert kopmalar da yaşandı. Yani kendi destekçisi olup şimdi yüzde yüz karşısında olanlar da var. Özellikle Fatih Terim'i çok seven genç üyeler.

Muhalefet dozu arttı

Başkan Burak Elmas'ın geçtiğimiz günlerde camianın söz sahibi isimlerinden Ahmet Yüce ile yaşadığı tartışma sonrası muhalefet dozu da artmış durumda. Elmas'ın seçimdeki rakiplerinden hiçbiriyle arası iyi değil. Eski başkan Mustafa Cengiz'in ekibinde olan isimlerden de tepki çok. 

Burak Elmas-Adnan Polat yakınlaşması

Galatasaray Başkanı Elmas'ın ilginç bir şekilde seçimden sonra camianın birçok kesimiyle arası açılmışken son dönemde Adnan Polat çevresiyle bir yakınlaşma sağlandı.

Burak Elmas ibra edilecek mi?

Elmas'ın kurullarında olan Alp Yalman, Asaf Savaş Akad gibi isimlerin hatırına birçok kişi ibrasızlık için el kaldırmayabilir. Ancak bence ibrayı da ibrasızlığı da başkan Elmas'ın genel kuruldaki tavrı belirleyecek. 

Seçim kararı alması şart

Zaten kendilerini sınırda gören üyeler herhangi bir restleşmede ibrasızlık vermekten geri durmaz. Bu sebeple Elmas'ın seçim kararı alması şart gibi duruyor.

Kaynak: Burhan Can Terzi / Ajansspor

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2022, 15:12
YORUM EKLE