Ahmet Çakar: "Anasının ak sütü gibi, Galatasaray aynısını yapıyor, yüzyılın mucizesi gerekli"

Galatasaray, Süper Lig'in 33. haftasında Nef Stadyumu'nda Başakşehir'i 1-0 mağlup etti.

Ahmet Çakar: "Anasının ak sütü gibi, Galatasaray aynısını yapıyor, yüzyılın mucizesi gerekli"

Sabah Gazetesi spor yazarı Ahmet Çakar, Galatasaray - Başakşehir maçını değerlendirdi.

Çakar'ın açıklamaları şu şekilde:

"ANASININ AK SÜTÜ GİBİ HAK ETTİ"

Galatasaray artık işi bitirdi diyebiliriz. Kolay değil 5 puan, artı ikili averaj ve ayrıca kalan maçlara baktığımızda Fenerbahçe maçına kadar rakiplerin çoğu da mütevazı… Peki Galatasaray hak etti mi? Tabii ki hem de anasının ak sütü gibi.

"BAŞAKŞEHİR KAFAYI KALDIRAMADI"

Mesela dün geceki maça bakıyoruz; ilk 25 dakikada Başakşehir kafayı kaldıramadı. Başakşehir'e pas yapma imkânı bile vermediler. 25. dakikadan sonra tempo biraz düştü. Ama oyunun mutlak kontrolü Galatasaray'daydı.

"GALATASARAY AYNISINI YAPIYOR"

Devre biterken de İcardi'nin penaltı golüyle öne geçtiler. Galatasaray özellikle İstanbul'da öne geçtikten sonra aynısını yapıyor. Bu doğru mu yanlış mı tartışılır. İkiyi bulsalar maç farka gidecekken, rakibi karşılamaya çalıştılar, aslında başarılı da oldular.

"YÜZYILIN MUCİZESİ GEREKLİ"

Maça baktığımızda Başakşehir'in ciddi bir pozisyonu yok. Bazı oyuncular sezon boyu çok iyi oynadılar. Özellikle Sacha Boey, Kerem, Rashica, zaman zaman Torreira ve Oliveira. Sonuçta G.Saray'ın, mutlu sonu yakalamaması için yüzyılın mucizesi gerekli.

"TEK HATASI ICARDI'NIN POZİSYONU"

Halil Umut Meler, Türkiye'nin bir numarası. Bir pozisyon dışında bir numaraya layık bir maç yönetti. VAR daveti ile gelen elle oynama penaltısındaki karar mutlak doğru. Bence tek hatası Icardi'ye yapılan penaltılık pozisyon. Topa vuran İcardi, sonrasında Başakşehirli oyuncu ayağını kaldırıp düşmesine neden oluyor. Meler vermedi. VAR daveti de gelmedi.

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2023, 20:49
YORUM EKLE