Ahmet Çakar: "Lig yeniden başlar, hepsi ceza almalı"

Galatasaray, Fenerbahçe ve MHK üçgeninde gergin günler yaşanıyor.

Ahmet Çakar: "Lig yeniden başlar, hepsi ceza almalı"

Futbol yorumcusu Ahmet Çakar, Galatasaray ve gündeme dair yorumlarda bulundu.

Çakar'ın açıklamaları şu şekilde:

"LİG YENİDEN BAŞLAR"

"Bundan sonra olaylar daha da zorlaşacak. G.Saray bir kayıp daha yaşadığında lig adeta yeniden başlamış gibi olacak. Bu da beraberinde yine kavga, yine tartışma, yine hakemler konusunu gündeme getirecek."

"HEPSİ CEZALANDIRILMALI"

"Hepsi cezayı gerektirir. 5 ay önce Galatasaraylı Erden Timur, "Ligi bitirtmeyiz" dedi. Jesus, "Maçlar sahada kazanılmıyor'" dedi. Diğer kulüpler de biraz potaya girsin, onlar da farklı şeyler söylemeyecekler. Hepsi cezalandırılmalı ama konunun bir de diğer boyutu var. Yayıncı kuruluş, hakem kararlarında toplumu ikna etmeli. Mesela F.Bahçeli Rossi'nin sayılmayan golünde bana ofsaytı net bir şekilde göstermeliler."

"BİRBİRLERİNE GİRDİLER""

"Böyle yangınlar bildim bileli vardır. İşler iyi gidince 'Centilmen olalım, sahada kalalım' gibi sözüm ona dostluk mesajı veren kulüpler, işler kötü gitti mi hemen şirretleşirler. Cuma gecesi Konya'da, pazar gecesi de Alanya'da yaşananlardan sonra F.Bahçe ile G.Saray birbirlerine girdiler. Asıl sorun, iki hafta önce oynanan Kasımpaşa-G.Saray maçıyla başladı. Donk'un, Zaniolo'ya hareketi yayıncı kuruluş tarafından tek açıdan gösterilip yine yorumcuları tarafından 'kırmızı kart' diye değerlendirildi. Oysa ki bir açı daha vardı ve o açı Donk'un rakibine bir teması olmadığını gösteriyordu. Yayıncı kuruluşun hakem yorumcuları ya bunu bilerek yaptılar ya da bu delil karartmanın ihmalden olabileceğini düşünüyoruz. Sebep ne olursa olsun yayıncı kuruluşun böyle bir hata yapma hakkı yok. Çünkü toplum provoke oluyor, 'Donk atılmadı' diyor. Oysa gizlenmiş delil olan diğer açı yayınlandığında farklı düşünceler oluşabilecekti. Lale Orta bunu fark etti ve müdahale etti. Bunu acemilik olarak nitelendirebiliriz ama sorun Orta'nın yaptığı değil, yayıncı kuruluştaki hakem yorumcularının ki daha bir ay öncesine kadar onlarla Lale Orta birlikte çalışıyorlardı, yaptıkları delil karartma eylemidir."

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2023, 10:50
YORUM EKLE