Albert Riera: "Galatasaray'a büyük katkı sağlayacak, topla çok iyi bir oyuncu"

Olimpija Ljubljana ile Slovenya Ligi şampiyonu olan ve Slovenya Kupası'nı kazanan Albert Riera, Süper Lig'den teklif aldığı söylerken Galatasaray'ın Angelino transferini de yorumladı.

Albert Riera: "Galatasaray'a büyük katkı sağlayacak, topla çok iyi bir oyuncu"

Galatasaray'ın eski oyuncusu ve yardımcı antrenörü Albert Riera, Süper Lig'den 3 kulübün kendisiyle temasa geçtiğini söyledi.

Riera, ayrıca Galatasaray'ın yeni transferi Angelino hakkında da açıklamalarda bulundu.

"Süper Lig'den 3 kulüple görüştüm"

Karagümrük'le görüştüğü yönündeki haberlere konu olan İspanyol futbol adamı, ''Somut teklif değil, ama 3 kulüple görüşmem oldu. Bazılarının teknik direktörleri olduğu için isim vermek istemiyorum. Meslektaşlarıma saygım var.'' dedi.

"Süper Lig'den gelecek tekliflere açığım"

Türkiye'yi iyi tanıdığını söyleyen Albert Riera, gelen tekliflere açık olduğunu ifade etti. Riera, ''Süper Lig'den gelecek tekliflere açığım. Türkiye çok iyi tanıdığım bir ülke, futbol yapısını iyi biliyorum. Galatasaray'da futbolculuğun yanısıra 2 sezon ikinci antrenör olarak çalıştım. Çok önemli bir deneyimdi. Galatasaray benim için çok özel, dolayısıyla ezeli rakiplerde çalışamam; ama Süper Lig'de iyi organize olmuşi projesi olan bir takımda çalışmayı çok arzu ediyorum. Bununla ilgili gelişmeler olabilir. Elbette günün birinde Galatasaray teknik direktörü olmayı hayal ediyorum" dedi. 

"Angelino, çok faydalı olacak"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Riera, kendisinden sonra, Galatasaray'a gelen ikinci İspanyol sol bek olan Angelino için ise, ''Çok modern bir sol bek. Eminim çok faydalı olacak. Atak oynamayı çok seven ve ön planda olan bir oyuncu. Topla çok iyi bir oyuncudur. Galatasaray'ın ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte bir oyuncu. Özellikle Türkiye'deki maçlarda Galatasaray rakip üstünde baskı kurarken, Angelino çok önemli bir işlev görür. Çünkü teknik planda ön bölgede oynayan oyuncularla çok iyi koordine olabilecek, kolay kombine edebileceğiniz bir oyuncu.'' dedi.

"Galatasaray çok iyi bir takım oldu"

Galatasaray'ın kadrosunu beğendiğini söyleyen Albert Riera, çok iyi takım olduklarını ifade etti. Riera, ''Bence Angelino'nun Galatasaray'a katkısı büyük olacak. Bence sadece sol bekte değil, Galatasaray tüm mevkiilerde çok iyi ve akıllı oyunculara sahip. Sadece bireysel olarak değil, grup olarak da Galatasaray çok iyi bir takım oldu. Angelino'nun ofansif özellikleri daha iyi olan bir sol bek olduğunu söyleyebiliriz. Benden daha iyi... Topu ofans bölgesinde çok iyi kullanır, ataklara hep görebileceğiniz, orta ortalaması çok yüksek bir oyuncu. Gole dönük aynı zamanda ve kondüsyon ve dayanıklılık açısından çok başarılı'' şeklinde konuştu.  

Fatih Karagümrük ön plana çıkıyor

Teknik direktör arayışlarını sürdüren Fatih Karagümrük'ün görev için bir dönem Galatasaray forması giyen Albert Riera'yı düşündüğü iddia edildi. Riera'nın İstanbul temsilcisi ile görüşmeler yapmaya devam ettiği ifade edildi.

Kaynak: Ajansspor

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2023, 11:12
YORUM EKLE