Albert Riera: "Galatasaray'da öğrendiğim şey, üst üste iki..."

Uzun yıllar Galatasaray'da görev yapan Bordeaux Teknik Direktörü Albert Riera, sarı kırmızılı ekipte görev yaptığı dönemle ilgili dikkat çeken bir itirafta bulundu.

Albert Riera: "Galatasaray'da öğrendiğim şey, üst üste iki..."

Galatasaray'da önce futbolcu ardından antrenör olarak görev yapan Albert Riera, kariyerini Fransa Lig 2 ekiplerinden Bordeaux'un teknik direktörü olarak sürdürüyor. 

GALATASARAY'DA UZUN SÜRE GÖREV YAPTI

2011/2014 yılları arasında Galatasaray forması giyen İspanyol futbolunun efsane isimlerinden Albert Riera, 2016 yılında aktif futbol yaşantısını sonlandırmıştı. 

Albert Riera, ilk antrenörlük deneyimini ise Galatasaray'da yaşadı. Ağustos 2020'de dönemin Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in yardımcılığına getirildi.

Terim'in görevden ayrılmasının ardından teknik direktörlük koltuğuna geçen Domenec Torrent ile de çalışma fırsatı buldu. Temmuz 2022'de ise NK Olimpija'nın başına geçti.

BORDEAUX'UN BAŞINA GEÇTİ

Bu sezon Fransa Lig 2'de kötü dönemden geçen Bordeaux, takımın başına İspanyol Teknik Direktör Albert Riera'yı getirdi. 

Bordeaux'un başına Ekim 2023'te geçen Riera, Fransız ekibiyle çıktığı 9 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.

"DAHA İYİSİNİ YAPMALIYIZ"

Takım hakkına konuşan Riera, "Sizce Ligue 1'in iki tarihi kulübü Bordeaux ve Saint-Etienne Ligue 2'de nasıl bu kadar kötü duruma düştü?" şeklinde gelen sorunun ardından, "Çünkü futbol kağıt üzerinde oynanmıyor. Tarihi bir kulüp olabilirsiniz ama sonunda bunu sahada göstermeniz gerekir. Gerçekleri kabul etmeli ve daha iyisini yapmalıyız. Puanlar almaya, kulübü hak ettiği seviyeye getirmeye çalışacağız." dedi

İspanyol teknik adam, Galatasaray hakkında da bir itirafta bulundu.

GALATASARAY İTİRAFI

İspanyol teknik adam, "Maç kazanmaya başlamak için önce sahada iyi şeyler görmek gerekiyor. Galatasaray'da öğrendiğim şey, üst üste iki hata yapamayacağınızdır. Ama üst üste maç kazanmanın sizi ilk 6'ya ya da 7'ye sokacağını da biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Fanatik

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2023, 02:52
YORUM EKLE