Alpaslan Öztürk: "10-15 maç oynayacaksam benim için kalmamın bir anlamı yok"

Galatasaray'ın başarılı savunmacısı Alpaslan Öztürk, sarı-kırmızılı takımdaki günlerine dair açıklamalarda bulundu.

Alpaslan Öztürk: "10-15 maç oynayacaksam benim için kalmamın bir anlamı yok"

Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Alpaslan Öztürk, sarı-kırmızılı takımdaki son durum hakkında konuştu. Futbol Arena'nın sorularını cevaplayan başarılı savunmacı Fatih Terim ve Arda Turan'la ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu. 

BEDELSİZ OLARAK GELDİ

Belçika'da doğan Alpaslan Öztürk futbola Berchem'de başladı. Tecrübeli futbolcu daha sonra sırasıyla Jugend, Birmingham, Beerschot, Standard Liege, Kasımpaşa, Eskişehirspor, Elazığspor ve Göztepe'de oynadı. İzmir ekibiyle sözleşmesi biten Alpaslan Öztürk sezon başında bedelsiz olarak Galatasaray'a transfer oldu.

16 MAÇTA OYNADI

Galatasaray ile 2024'e kadar sözleşme imzalayan 28 yaşındaki stoper bu sezon 16 mücadelede forma giydi. Alpaslan Öztürk rakip fileleri 1 kez havalandırma başarısı gösterdi. Milli savunmacının güncel piyasa değeri 1 milyon 500 bin euro olarak gösteriliyor.

Alpaslan Öztürk, Futbol Arena'ya verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

'BU BENİ ÇOK ÜZDÜ'

"Galatasaray'a gelirken ilk sezonumun zor geçeceğini biliyordum. Forma şansı geldiğinde güzel performanslar verdiğime inanıyorum ama verdiğim performanslardan sonra nedense tercih edilmedim. Bu beni çok üzdü. Oynamayı hak ettiğim dönemler oldu. En son Başakşehir maçında aylar sonra 90 dakika oynadım. Sonrasında hafta içi küçük bir sakatlığım oldu, ciddi değildi. Adana Demirspor maçında oynayabilirdim ama hocamız tercih etmedi, kadroya almadı. Bu gibi şeyler beni düşündürüyor ve üzüyor."

'DEVRE ARASINDA AYRILMAK İSTİYORDUM'

"Devre arasında ben ayrılmak istiyordum. Yedek kalmak bana göre değil. Hocamız kalmamı istedi. O yüzden birçok teklif gelmesine rağmen ayrılmadım. 'İstanbul'da rahatım oynamasam da olur' diyecek yapıda bir insan değilim. Yedek kalmak beni etkiliyor. Önümüzdeki sezon birçok şeyin değişeceğine inanıyorum. İlk hedefim tabii ki Galatasaray'da başarılı olmak ama eğer bu seneki gibi 10-15 maç oynayacaksam benim için burada kalmamın bir anlamı yok."

'YERSİZ ELEŞTİRİLER YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

"Taylan ve Berkan gibi genç kardeşlerimize yersiz eleştiriler yapıldığını düşünüyorum. Bütün yükü bu ikiliye yüklemek doğru değil. Bu sene hiç kimsenin performansı zirve yapmadı."

'TANIDIĞIM EN DELİKANLI ADAMLARDAN BİRİ'

"Arda Turan, tanıdığım en delikanlı adamlardan biri. Bizim için büyük bir öğretmendi. Bütün futbolcuların kalbinde ayrı bir yeri vardır."

'NEREDEYSE AĞLAYACAKTIM'

"Fatih Terim hem insan olarak hem de karakter olarak çok büyük bir isim. Ayrıldığı zaman hepimiz çok üzüldük. Veda konuşması yaptığı sırada neredeyse ağlayacaktım."

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2022, 00:24
YORUM EKLE