Aykut Kocaman: "Galatasaray için önemli bir durum, Fenerbahçe karşısında büyük avantaj"

Türk futbolunun iki ezeli rakibi Fenerbahçe ile Galatasaray, 2023’ün ilk Süper Lig derbisinde bugün saat 19.00’da Kadıköy’de karşılaşacak.

Aykut Kocaman: "Galatasaray için önemli bir durum, Fenerbahçe karşısında büyük avantaj"

Ülker Stadı’ndaki mücadeleyi hakem Halil Umut Meler yönetecek. Dev maçı beIN Sports 1 naklen yayımlayacak.

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörlerinden Aykut Kocaman, dev derbi ile ilgili yorumlarda bulundu.

Kocaman'ın açıklamaları şu şekilde:

-HER ZAMAN İŞİN PSİKOLOJİSİ ÖNEMLİ-

"Bu tip maçlarda her zaman işin psikolojisi önemli. En önemli faktör, ihtiyaçlar ve ihtiyaçların yaratacağı durum. F.Bahçe evinde oynama ve ihtiyaçlar söz konusu olduğundan daha fazla ihtiyaç sahibi. F.Bahçe bu sezon her zerresiyle şampiyonluğu istiyor. Bu da avantaj sağlıyor. Sarı-Lacivertliler direkt kaleye gitmeye çalışan ve istatistiklereyansıdığı gibi ligin en becerili, istekli, organize takımı. G.Saray geniş sahayı kullanarak kaleye gitmeye çalışıyor."

-SON MAÇLARDA AKICI OYNUYORLAR-

"G.Saray’ın avantajı, ilk haftalarda dağınık ve bireysel görünüyorlardı. Son maçlarda bunu toparlayıp akıcı oynuyorlar, kazanma alışkanlığı yakaladılar. F.Bahçe, skor ne olursa olsun kendi oyununu yansıtmakta direnen bir takım."

-GALATASARAY LEHİNE ÖNEMLİ BİR DURUM-

"Bu, taraftarı maçın içinde olmaya davet ediyor. Kadıköy’deki maçlar F.Bahçe adına iki ihtimalliydi, galibiyet ve beraberlik. G.Saray, son 3 yıldır bu zinciri kırdı, bu da bütünsel faktörler içinde G.Saray lehine önemli bir durum."

Kaynak: Cumhuriyet

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2023, 23:46
YORUM EKLE