Bafetimbi Gomis, çok istediği teknik direktörü açıkladı

Galatasaray'da Bafetimbi Gomis, takımında görmek istediği teknik direktörü açıkladı. Gomis, PAOK'un antrenörü Razvan Lucescu'dan övgü ile bahsetti.

Bafetimbi Gomis, çok istediği teknik direktörü açıkladı

Galatasaray'ın sezon ortasında kadrosuna kattığı eski golcüsü Bafetimbi Gomis, Fransız basınına açıklamalarda bulundu. Gomis, gönlünde yatan ve takımında görmek istediği teknik direktörü anlattı.

"Onu birçok yöneticiye anlattım"

UEFA Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Marsilya'nın PAOK'u 2-1 yenmesinin üzerine L'Equipe gazetesine, konuşan Gomis, PAOK'un teknik direktörü Razvan Lucescu hakkında açıklama yaptı. Gomis, "Onun Fransa'ya gelip takım yönetmesini çok isterim. Onu birçok yöneticiye anlattım. Ligue 1'de ilk 6'da oynayabilir ve bazılarını şaşırtabilir." dedi.

"İhtiyacım olduğunda bana çok sevgi verdi"

Al-Hilal'den eski patronu hakkında sözlerine devam eden Fransız oyuncu şunları kaydetti: “Razvan, ihtiyacım olduğunda bana çok sevgi verdi. Harika bir felsefesi var. Guardiola'dan ilham alıyor. Al-Hilal'e para için değil, başarı, Asya Şampiyonlar Ligi için geldi."

"O gidince ağladım"

"İlk antrenmandan itibaren arkadan güç toplamaya, bizi videolarla zorla beslemeye, sahada çok talepkar olmaya başladı. Ve karşılığını verdi. Asya Şampiyonlar Ligi'ni kazandık. O gidince ağladım, diğer oyuncular da ağladı."

Razvan Lucescu'nun kariyeri

Teknik direktörlüğe 2004/05 sezonunda Rapid Bukarest'te başlayan Razvan Lucescu, FC Brasov, El-Jaish, Petrolul, Skoda Xanthi, Al-Hilal ve Romanya Milli Takımı gibi takımlarda çalıştı.

20 yıl sonra Asya Şampiyonlar Ligi

Al-Hilal'de 72 maça çıkan Razvan Lucescu, 46 galibiyet, 15 beraberlik ve 11 mağlubiyet ile 2.13 puan ortalaması yakaladı. Razvan, Al-Hilal'in 20 yıl sonra Asya Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kaldırmasını sağladı.

Bu sezonki istatistikleri

Türkiye'nin yakından tanıdığı Mircea Lucescu'nun oğlu olan Razvan Lucescu, bu sezon Yunan ekip PAOK ile 48 karşılaşmaya çıktı. Bu maçların 28'ini kazanan 53 yaşındaki teknik adam, 10 beraberlik ve 10 mağlubiyet elde etti. Razvan'ın bu sezonki puan ortalaması ise 1.96 oldu.

Kaynak: Ajansspor

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2022, 14:52
YORUM EKLE