"Bana 'Galatasaray'la anlaşıldı' dediler, İstanbul’a indim Beşiktaş"

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Galatasaray ile ilgili yıllar sonra bir itirafta bulundu.

"Bana 'Galatasaray'la anlaşıldı' dediler, İstanbul’a indim Beşiktaş"

Trabzonspor'un efsane golcüsü, Zenit ile UEFA Avrupa Kupası şampiyonluğu yaşayan, kısa bir dönem Beşiktaş'ta da forma giyen şimdilerde ise Süper Lig'de İstanbulspor'da teknik direktörlük yapan Fatih Tekke, açıklamalarda bulundu.

Fatih Tekke'nin Galatasaray ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

"GALATASARAY'LA  ANLAŞILDI DEDİMLER, İSTANBUL'A İNDİM BEŞİKTAŞ"

- Zenit, Rubin Kazan ardından Beşiktaş… Beşiktaş dönemi ile ilgili ne söylersiniz, Beşiktaş’tan önce teklif veren başka bir takım var mıydı?

Galatasaray vardı. Rubin Kazan’daydım sakatlanmıştım, tedavi olmak için Türkiye'ye döndüm. Rusya'ya çağırdılar gitmedim, tekrar çağırdılar gitmedim. Sonra da 'gelme' dediler. Transferin son 3 günüydü. Galatasaray’la anlaşıldı dediler, indim İstanbul’a Beşiktaş… Rusya’da çok bunaldığım dönemlerdi. Ailem, çocuklarım buradaydı. Ülkeme döneyim gerisi çok önemli değil dedim. Neticede oynayamayacağım bir takım olmaz dedim, Beşiktaş’a geldim. Bu sefer de Schuster diye bir teknik adamla çalışmak zorunda kaldık. Orada da Kayseri maçı vardı, 3 ay hiç antrenman yapmadan 30 dakika, ondan sonra bir kupa maçı 12 dakika, ondan 3 maç sonra da Sivas maçı vardı 60 dakika süre aldım. 9 günde 3 ay yürümeden üç maça çıktım toplamda hemen hemen 90 dakika. Aslında Beşiktaş taraftarı beni çok seviyordu. Arzululardı, ben de mutluyum hem de evimin yanıydı. Sivas maçından sonra teknik direktör tarafından ciddi bir saygısızlıkla karşılaştım. Bunu kabul etmem mümkün değildi. Biz de ona karşılık verdik. Sonrasında kadro dışı, Ankaragücü ve Orduspor derken futbolu bıraktık.

FATİH TEKKE'NİN SÜPER LİG 11'İ

- Hocam sezon sonu tüm lig için bir genel değerlendirme yapsanız sezonun 11’i nasıl olurdu?

Muslera’nın yanında Adana Demirspor’dan Ertaç’ı sayabilirim, sağ bek Ferdi Kadıoğlu, sol bek Kevin Rodrigues, stoperde Galatasaray’ın ikilisi, Torreira ve Oliveria, Belhanda, Charisis, Icardi, Kerem Aktürkoğlu, Yusuf Sarı. 

Kaynak: Ajansspor

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2023, 22:49
YORUM EKLE