"Beni ikna ettiler, oyaladılar, 500 bin Dolar'ı vermediler"

2011 yılından bu yana Galatasaray'ın kalesini koruyan ve tam 14 kupa kazanan Uruguaylı eldiven özellikle bu sezonki performansıyla eleştiriliyordu. Fernando Muslera'nın performans düşüklüğünün sebebi ortaya çıktı.

"Beni ikna ettiler, oyaladılar, 500 bin Dolar'ı vermediler"

Özel bir bankanın şube müdürünün, aralarında futbol dünyasının tanınmış isimlerinin de bulunduğu çok sayıda varlıklı kişiyi 80 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklandığı soruşturma dosyasında futbolcu Fernando Muslera şikayetçi sıfatıyla ifade vermişti.

Tecrübeli kaleci, savcılık ifadesinde de şunları dile getirdi:

"ARALIK AYINDA SIK SIK ARANDIM"

"2022 yılında söz konusu banka tarafından yatırım amacıyla özellikle Aralık ayında sık arandım. Akabinde şube müdürü tarafından paramın değerlendirilmesi amacıyla defalarca kez arandım. Bana telefonda her aramasında ‘yüksek getirisi olan bir fon olduğunu, bu fonun kurumsal bir fon olduğunu, banka yönetiminin bu fonu yönettiğini söyleyerek beni de bu fona para yatırmaya ikna etti."

"700 BİN DOLAR'I ALDIM"

"Menajerim Mert Çetin 700 bin Dolar parayı Levent Şubesi'nde elden teslim etti. Şubat ayında 500 bin Dolar daha teslim etti. 2 ay içinde fonun getirisini alacağımızı söylemişti ama tarafıma ödeme yapılmadı. Bizi oyaladılar. En son 700 bin Dolar'ı iade ettiler. Ancak 500 bin Dolar paramı ve vadettiği fon getirisini kesinlikle alamadım."

"BENİ ÇOK ETKİLEDİ"

"Tüm bu yaşananlardan etkilenen Fernando Muslera yakın çevresine de dert yandı.

Muslera'nın, "Türkiye benim ikinci vatanım gibi... Çocuğum burada dünyaya geldi. 2011’den beri çalıştığım bir bankada bu dolandırıcılık olayını yaşamam, özellikle duygusal anlamda beni çok etkiledi. Kendisini de yakından tanıyordum. Performansım da ister istemez bu durumdan etkilendi. Benim gibi mağdur olan herkes için bir an önce bu olayın çözüme kavuşturulması gerekiyor" dediği öğrenildi.

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2023, 21:31
YORUM EKLE