Bilal Bayazit: "İster Icardi olsun, ister Ronaldo, benim için fark etmez"

Kayserispor’un geçtiğimiz sezon başında Hollanda Ligi ekiplerinden Vitesse’den kadrosuna kattığı kaleci Bilal Bayazit, Spor Arena’ya açıklamalarda bulundu ve Galatasaray maçıyla ilgili de konuştu.

Bilal Bayazit: "İster Icardi olsun, ister Ronaldo, benim için fark etmez"

Yukatel Kayserispor’a transfer olduğu dönem takımının 3.kalecisi konumunda olan, Doğan Alemdar ve Silviu Lung’un ayrılmasıyla kaleyi devralan Bilal Bayazit, Süper Lig’de bu sezon 11 maçın tamamında forma giydi.

Başarılı istatistikleriyle göz dolduran 23 yaşındaki kaleci, “Hollanda’da altyapı eğitimi gördüm. Matthijs de Ligt, Justin Kluivert, Donyell Malen gibi önemli isimlerle oynadım. Bu performansımı devam ettirmek için hem sahada hem de salonda çok çalışıyorum. Performansıma devam edersem inşallah beni de milli takıma çağırırlar” diye konuştu.

Bilal Bayazit, Galatasaray maçıyla ilgili konuşurken idolünün de Fernandı Muslera olduğunu dile getirdi.

Bayazit'in aıklamaları şu şekilde:

"İSTER ICARDI OLSUN, İSTER RONALDO BENİM İÇİN FARKETMEZ"

İcardi, Mata, Mertens gibi yıldız isimleri kadrosuna katan Galatasaray’a karşı zorlu randevudan 3 puanla ayrıldınız. O maç hakkında düşüncelerin nelerdir?

Galatasaray maçı bizim için kırılma anı olan bir maçtı. Birbirimize inancımız tamdı. Galatasaray’ın İcardi gibi önemli yıldızlara sahip olmasından dolayı bir çekincem olmadı. Maçta ister İcardi olsun, ister Ronaldo benim için fark etmez. Yenilseydik alt sıralara gidecektik. Kazanıp üst sıralarda kaldık. Taktik ve idman olarak hocamız bizi maça çok iyi hazırladı. Büyük takımları yenersen veya onlara karşı iyi performans sergilersen özgüven geliyor. Şu an iyi bir ritim yakaladık. İnşallah bunu devam ettiririz.

"İDOLÜM MUSLERA"

Ülkemizde ve dünya futbolunda örnek aldığın kaleciler var mı?

Benim idolüm Fernando Muslera’dır. Eskiden olduğu gibi hala Muslera’nın maçlarını izlerim. Ayrıca Volkan Demirel, Rüştü Reçber, Cenk Gönen gibi isimlere de bakardım. Özellikle Volkan Demirel ve Rüştü Reçber’in EURO 2008’deki performanslarını izlemiştim. Uğurcan Çakır ve Altay Bayındır’a karşı oynadığımda onların çok iyi kaleci olduklarını gördüm fakat bana göre Muslera’nın ayrı bir kalitesi var. Bizim maçta da bunu gösterdi. Dünya seviyesinde olan çok farklı bir kaleci. Dünya futbolunda ise Marc-André ter Stegen, Ederson ve Alisson Becker gibi kalecileri takip ediyorum. Aynı boyda olduğumuz için eskiden Iker Casillas’ı çok izlerdim.

Kaynak: Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2022, 14:19
YORUM EKLE