Bülent Timurlenk: "Artık Galatasaray'ın futbolcusu ama 24 Temmuz'dan önce gelmeyecek"

Galatasaray'da transferde önemli gelişmeler yaşanırken gözler Mauro Icardi'ye çevrildi.

Bülent Timurlenk: "Artık Galatasaray'ın futbolcusu ama 24 Temmuz'dan önce gelmeyecek"

Sabah Gazetesi spor yazarı Beülent Timurlenk, Mauro Icardi ve Halil Dervişoğlu ile ilgili yorumlarda bulundu.

Timurlenk'in açıklamaları şu şekilde:

"WANDA NARA KARIN BOŞLUĞUNDA AĞIR ŞİKAYETİYLE HASTANEYE KALDIRILDI"

Icardi'nin eşi Wanda Nara, karın boşluğundaki ağrı şikâyetiyle kaldırıldığı hastaneden 2 gün sonra taburcu olmasına rağmen Arjantin medyasında hasta etiği nedir bilmeyen bir gazetecinin iddiaları ülkede büyük tepki topladı. Bu rahatsızlık olmasa Icardi, ailesiyle birlikte Milano'ya uçacak, oradan da İbiza'ya tatile gidecekti. Bu söylediklerim "Icardi hafta içinde İstanbul'a gelecek" haberlerini okuyan Galatasaray taraftarlarının hoşuna gitmeyebilir ama benim bildiğim; sağlık problemlerinden bağımsız Wanda'nın televizyon programı yaptığında aile kış mevsimini yaşayan Buenos Aires'te, İbiza yolculuğunu zaten planlamıştı. 

"GAYRİ RESMİ DE OLSA GALATASARAY'IN FUTBOLCUSU"

Gelelim kontrat meselesine. Dün Fransız L'Equipe gazetesi, PSG'nin geniş kadrosunu yayınladı ve Icardi artık o kadroda yok. Benzer bir haberi İspanyol AS gazetesi de yaptı. Paredes başta olmak üzere 9 futbolcu, kırmızı logoyla gidecekler olarak belirtilirken o kadroda da Icardi yer almıyordu. Kısaca gayri resmi de olsa Icardi, Galatasaray'ın futbolcusu. 

"24 TEMMUZ'DAN ÖNCE GELMEYECEK"

Avrupa'da 2. tur ve Ağustos ortasında başlayacak lig için tahminim; Icardi'nin 24 Temmuz'dan önce gelmeyeceği yönünde. 'Tarih geç' diyenlere bu transferi Ağustos ayına bırakmadan ve Avrupa'da olası santrfor değişiminde yaşanacak domino etkisinde başka takımlar rakip olmadan bitirebilmek zaten Galatasaray yönetiminin başarısıydı.

"HALİL DERVİŞOĞLU, İDEAL 11'E YAZILCAK BİR OYUNCU DEĞİL"

Gol vuruşu iyi değil, ikili mücadelelerde kırılgan, rakip defansa presi zayıf. Akılda kalan tek artısı topu rakip kaleye sırtı dönük aldığında şık bir dönüş yapmaktan başka bir şey değil. Yerli forvet kıtlığı olduğu doğrudur. Ancak Halil Dervişoğlu, Beşiktaş - Galatasaray arasında transfer rekabetine yol açabilecek oyuncu ne zaman oldu, bunu merak ediyorum. 

Önceki akşam Halil, Beşiktaş'la anlaşmıştı. Sonra telefonlarını kapatmış, öğrendik ki rotayı Galatasaray'a çevirmiş. Şenol Güneş'in 'Bizi pazarlık için kullanmasın, ona karşı bakışım değişir.' sözünün Halil'i korkuttuğu ortada. Galatasaray cephesinde yerli forvet ihtiyacı vardı. Ama bunun tarifi yakın geçmişte yaptıklarıyla Halil değildi. Bütün bunlar 8+3 denilen garip kuralın tezahürü. 

Halil Dervişoğlu ne Beşiktaş ne de Galatasaray'da ideal 11'de yazılacak kapasitede bir oyuncu değil. Yaşı genç, bundan sonra daha maçın 5. dakikasında sanki 115 dakikadır sahadaymış gibi yorgun, bezgin ve zorla futbol oynuyormuş karakterinden sıyrılırsa onu da o zaman konuşuruz.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2023, 16:27
YORUM EKLE