Bülent Timurlenk: "Galatasaraylılığını bir kenara bırakmalı ve tribünlerden önce görmeli"

Galatasaray, Süper Lig'in 33. haftasında Nef Stadyumu'nda Başakşehir'i 1-0 mağlup etti.

Bülent Timurlenk: "Galatasaraylılığını bir kenara bırakmalı ve tribünlerden önce görmeli"

Sabah Gazetesi spor yazaru Bülent Timurlenk, Galatasaray - Başakşehir maçını değerlendirdi.

Timurlenk'in açıklamaları şu şekilde:

"DERSİNE ÇALIŞMIŞ"

Ligin en az gol yiyen takımı olup son iki maçta kalenizde 6 gol görüyorsanız, bu defoyu düzeltecek oyunu oynamak zorundasınız. 7-0'ın sonraki randevusu olan kupa maçında Emre Belözoğlu dersine çalışmış ve bekleyen, kontra arayan taraf olmayı tercih etmişti.

"BİR ZAHMET ÇAĞIRDI"

Galatasaray'ın 50 bin taraftarı önünde baskılı oyun oynamaktan başka çaresi yoktu elbette. İlk 20 dakikada bunu da başardılar. O anlarda Başakşehir'in filelere gidecek 2 topa ayak koyması ve uzaklaştırma başarısı tabelayı 0'da tuttu. 25'ten sonra Galatasaray'ın oyununun kırılma sebebi fazla yan pas ve garantili oyun. Oliveira yine aksıyor, Mertens de atak bitiremiyordu. Kazımcan ise tedirgin ama zihnen oyundaydı. Önce Icardi'nin pozisyonu, sonra ele çarpan top... VAR bir zahmet çağırdı Meler'i.

"OKAN BURUK YİNE İZLEYİCİYDİ"

Galatasaray soyunma odasından karşılayan taraf olarak döndü. Başakşehir maç boyunca ön alan baskısında iki kez kırılırken özellikle 45-65 arası iyi top yaptılar. Bu yarım saatte Galatasaray'ın şutu yoktu. Oyun rakibe dönerken Okan Buruk yine izleyiciydi, geç yaptı değişiklikleri. Seyircinin de itmesiyle son 20'de yine oyunu aldılar. Belözoğlu da bütün silahlarını attı sahaya. İcardi'nin temiz penaltısı kadar son bölümde derine gelip oyunu rahatlatması da önemliydi.

"İZLEYENLER İÇİN KALP AĞRISI"

Artık son düzlükteyiz, iyi futboldan daha çok doğru defansla tek bir golü bile korumanın önemli olduğu maçlar bunlar. Elbette ki izleyenler için kalp ağrısı... Okan Buruk Galatasaraylılık heyecanını bir kenara bırakıp kalan maçlarda oyunu daha iyi okumalı ve kan değişikliğini tribünlerden önce görmeli.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2023, 10:39
YORUM EKLE