Burak Elmas: "Karşınıza son çıkışım, başkan adayı değilim"

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Burak Elmas: "Karşınıza son çıkışım, başkan adayı değilim"

Burak Elmas, seçimde başkan adayı olmayacağını resmen duyurdu.

Elmas’ın açıklamaları şu şekilde:

-ADAY DEĞİLİM-

"Galatasaray Başkanı olarak karşınıza son çıkışım olacak. 11 Haziran'da yapılacak seçimde aday değilim."

-MAALESEF HİÇ YAKIŞMADI-

"Galatasaray değerlerine maalesef hiç yakışmayan, organize şekilde yapılan Olağanüstü Divan Kurulu'ndaki söylemlerle ilgili cevap vermek; aslında arkada ne kadar çirkin, kişilerin kendi egolarının, iktidar mücadelelerinin olduğu konusunda bilgilendirmek istedim."

-GALATASARAY'IN GELECEĞİNE YATIRIM YAPTIK-

"Geldiğimizde 50 milyon Euro olan takım maliyetini, sezon başı itibarıyla 27 milyon Euro'ya indirdik. Galatasaray'ın geleceğine yatırım yaptık. 85 milyon TL vadesi geçmiş borç ödedik. 21 milyon TL vadesi geçmiş borçlardan indirim aldık."

-GALATASARAY ADASI'NI KAZANDIRDIK-

"Galatasaray Adası'nı tekrar ait olduğu gibi Galatasaray Spor Kulübü'ne hiçbir kiracı olmadan üzerinden kazandırdık. Kemerburgaz için tüm izinleri aldık. Yeni gelen yönetim de Kemerburgaz için onayı çıkmış bir arazi bulacaklardır."

-MECİDİYEKÖY BİNASI İÇİN ÖN ANLAŞMALARI YAPTIK-

 "Uzun zamandır boş duran, içine de ciddi anlamda, 80 milyon TL civarı yatırım yapılması gereken Mecidiyeköy binası için Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile  inşaatının yapılması için gerekli kaynağın da yaratılacağı bir şekilde kiralanması için ön anlaşmaları yaptık."

-3 KATI OLAN ARAZİYİ SATIN ALMAK ÜZERE ANLAŞTIK-

"Florya, Galatasaray'ın geleceğinin, borçlarını ödeyebilecek, geleceğe dönük işletme sermayesi kazandırabilecek bir proje yaratmak adına Emlak Konut'la, onların özelleştirmeden almış olduğu arazi, yani bizim arazimizin 3 katı olan araziyi satın almak üzere anlaştık"

-SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM-

"Galatasaray'da olağanüstü seçim olması için illegal bahis siteleriyle beraber çalışanlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağım."

-TARAFTAR OLSAM ELEŞTİRİRDİM-

"Ben taraftar olsam elbette Burak Elmas'ı ciddi anlamda eleştirirm. Taraftar, Galatasaray'ın geleceğiyle sorumlu değildir. Takımının şampiyon olmasını veya başarılı olmasını ister.. Ama biz üyelerin böyle bakma lüksü yok maalesef"

-GALATASARAYLILIK ÖĞRENECEK DEĞİLİM-

"Sayın Mehmet Helvacı, maalesef çok içimi acıtan bir konuşma yaptı. İnsanlar geçmişte söyledikleriyle ne kadar ters düştüklerini bilmiyorlar. Kendisinden Galatasaraylılık öğrenecek değilim."

-CAMPOS, HERHANGİ BİR ÜCRET ALMADI-

"Luis Campos, bugüne kadar Galatasaray'dan herhangi bir ücret almadı. Yeni bir sistem kurmak istedim. Bu seçim süreci onları da şaşırttı. Luis Campos ile Mayıs ayında sözleşme imzalayacaktık. Yeni yönetim, çalışmak isterse kendisini ikna etmek mecburiyetinde."

-FATİH TERİM CEVABI-

"Doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Fatih hocayla ilgili görüşlerimi anlattım, kendisine duyduğum sevgiyi ve bu kararı alırken ne kadar zorlandığımı söyledim. Her ne kadar sonrasında Fatih hocanın ibrasızlık için çalıştığını arkadaşlarım teyit etmiş olsa da. Fatih Terim döneminde Galatasaray ve Florya olarak iki ayrı kulübe bölünmüştük. Ayrılığın sebebi bu."

-TORRENT YIPRATILDI-

"Torrent, ilk günden beri organize şekilde yıpratıldı. Takımın özgüvenini kaybettiği bir sezonda zaten kendisinden bir mucize beklemiyorduk. Biz bu 6 ayı gelecek sezona hazırlık aşaması olarak gördük. Torrent iyi bir teknik direktör. Onu araştırıp getirdik. Kimseyle 5 ay kontrat yapamazsınız. Daha önce popülarite için alınan futbolcuların tazminatını kimse konuşmuyor. Torrent'in karakterine ve futbol bilgisine güveniyorum. Fakat bazen doku uyuşmuyor. Rakip takımlara da bakmak lazım. Kendi dönemlerinde kaç tane teknik direktör değiştiriyorlar. Bunlar olabilir. Seçim sonrası gideceğini bilen bir kişi, nasıl takıma hakim olur, nasıl maçlara hazırlanabilir, nasıl takıma güven aşılar? Ama bu ortamda iyi çalışması zor."

-RESMİ BİR TEKLİF YOK-

"Seçime kadar herhangi bir transfer yapmama kararı aldık. Herhangi bir oyuncuyla ilgili kulübe gelen resmi bir teklif yok."

-KENDİSİNE SORUN, BANA SORMAYIN-

"Tekrar aday olmayı hiç düşünmedim. Kötü niyetli şekilde Fırat Develioğlu'nun bizimle ilişkilendirildiğini biliyorum. Bu üye her kanala, her gazeteye konuştu. Kendisine sorun, bana sormayın."

-MEVCUT İKİ ADAYA OY VERMEYECEĞİM-

"Dursun Özbek aday olursa destekler miyim, bunu hiç düşünmedim. Fakat mevcut iki adaya oy vermeyeceğim. Bizde eski başkan yoktur, ayrılan başkanlar da başkandır. Dursun Başkan ile cumartesi değil sadece, görevim süresince konuştuk."

Kaynak: habersarikirmizi.com

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2022, 02:12
YORUM EKLE