Burhan Can Terzi: "Okan hoca, transfer edilmesini istedi"

Galatasaray, Süper Lig'e Antalyaspor galibiyetiyle başlarken, yeni transfer edilen Lucas Torreira ve Mertens'in göstereceği performans şimdiden merak konusu oldu.

Burhan Can Terzi: "Okan hoca, transfer edilmesini istedi"

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Galatasaray, Antalyaspor'u son dakikada Gomis'in attığı golle 1-0 mağlup etti. 45+3. dakikada Fernando Muslera, Luiz Adriano'nun penaltı vuruşunu kurtardı. Bu skorla Cimbom sezonu galibiyetle açtı.

Galatasaray, 6 numara eksikliği yaşıyordu

Karşılaşma sonrası gözler dün açıklanan yeni transferlere çevrildi.

Galatasaray'ın son 10-12 yılına baktığımızda damga vuran iki 6 numara performansı görüyoruz. Biri Felipe Melo, biri Fernando Reges... İki Brezilyalı da Galatasaraylıların gönlünde önemli bir yer etti. 2011'de Galatasaray'a ilk defa merhaba diyen Felipe Melo 28 yaşındaydı ki zaten ilk etapta bonservisi de alınamamıştı.

Sarı-kırmızılı takımla 4 sezonda 3 şampiyonluk yaşayan Melo'nun ayrıldığı 2015-2016 sezonu ve 2016-17 sezonlarında eksikliği çok fazla hissedildi. 2017 yazında büyük bir revizyona giden sarı-kırmızılılar, 6 numara pozisyonuna Manchester City'den Fernando Reges'i 4.5 milyon Euro'ya transfer etti. Fernando 30 yaşındaydı. Galatasaray, Fernando'lu 2 sezonda 2 şampiyonluk yaşadı. Onun Sevilla'ya satışından sonra da 3 sezondur 6 numara eksikliği yaşıyor ve şampiyon olamadı. 

Cimbom'un şampiyonluk şansını artıracak

Cimbom uzun süredir hasretini çektiği gerçek 6 numarasını buldu: Lucas Torreira. Uruguaylı futbolcu henüz 26 yaşında ve 4 yıllık sözleşme imzaladı. Torreira, Melo'nun da Fernando'nun da Galatasaray'a geldikleri yaştan daha genç; üstelik kariyer olarak da bir eksiği bulunmuyor. Ben Torreira'yı eşitlerin en iyisi olarak görüyorum ve Galatasaray'da kaldığı süre boyunca, Cimbom'un şampiyonluk şansını artıracağını düşünüyorum. 

Sırada hangi transferler var?

Galatasaray'da Torreira ile birlikte bir başka dünya yıldızı Mertens transfer edildi. Mertens transferi yeni bir 10 numara transferi ihtimalinin de çok aza indiğini gösteriyor. Çünkü Okan Hoca, transfer komitesinden; "8-10" yani Belhanda, Evander tarzı oyuncudan daha öncelikli olarak yeri geldiğinde santrfor da oynayacak "Dokuz buçuk" profili istedi. 

Galatasaray'da stoper transferi hazırlığı

Erden Timur da Mertens'i bitirdi. Galatasaray'ın kalan süreçte 10 numara transferi yapması büyük sürpriz olur. Galatasaray, kalan süreçte mutlaka bir stoper transferi yapmaya hazırlanıyor. Nelsson'un da satışına bağlı olarak bu sayı ikiye çıkabilir. Ayrıca Seferovic seviyesinde bir başka santrfor da sarı-kırmızılı takımın gündeminde.

Kaynak: Burhan Can Terzi / Ajansspor

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2022, 11:44
YORUM EKLE