Emre Özcan: "Galatasaray Zaha, Tete ve Ziyech'den önce o transferi yapmalıydı"

Galatasaray, Molde karşısında zorlansa da adını Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırdı.

Emre Özcan: "Galatasaray Zaha, Tete ve Ziyech'den önce o transferi yapmalıydı"

Socrates Dergi yorumcusu Emre Özcan, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Özcan'ın açıklamaları şu şekilde:

"GALATASARAY, ANLARI ÇOK İYİ OYNADI"

"Futbol gerçekten enteresan bir oyun. İki şey var. Sahadaki performans ve sonuç. Sahadaki performansı belirleyen şey yapınız, diziliş, diziliş üzerinde hocanın verdiği pozisyon ve roller. Bunlar hepsi bir araya geliyor ve oyun gücü ortaya çıkıyor. Bir de anlar var. Futbol anların oyunu aslında. Anlar da sonucu belirliyor. Bu maçlar, bize bunu net bir şekilde gösterdi. Galatasaray'ın iki maçta da oyun gücü beklenenden çok düşüktü. Ama ilk maçta Galatasaray, anları çok iyi oynadı. Molde de her iki maçta anları çok kötü oynadı."

"GALATASARAY, OYUN KURMADI"

"Bence sadece oyuncuların performansıyla da alakalı değil, bunu etkileyen başka bir şey daha var. Şablonların çarpışmasında dezavantajlıydık. 3-5-2, hakikaten bizim 4-2-3-1'imize ters geldi. Zaten ilk maç Kerem ve Yunus'un kanat beklerini takip etmemesi, başımıza çorap örmüştü. İlk maçtaki ikinci gol... Sağ kanat beki kesti, sol kanat beki attı. Ki maçın son 20 dakikasında üçlüye dönmüştü Okan Hoca. İki maçta da bire bir baskıyı çok rahat yaptılar. 3-5-2, 4-2-3-1'e baskı yapması için biçilmiş kaftan. Galatasaray oyun kurabilse üçe üçü çok rahat değerlendirecek. Galatasaray oyun kurmadı, Muslera sürekli uzun vurdu."

"BEN YAVAŞ YAVAŞ THOMAS PARTEY'İ DÜŞÜNÜYORUM"

"8 numara transferi gelecek gibi gözüküyor. Savunma da sorunlu gibi gözüküyor. Angelino'nun buraya ekstra zaaf getirdiğini düşünüyoruz ve bunun böyle devam edeceğini biliyoruz. Acaba Torreira'nın yanına pasör, oyun kurabilen çok temiz bir ayaktansa ikinci tutucuyu almak, Galatasaray'ın savunmasına daha denge getirebilir mi? Bana 'Thomas Partey gibi bir oyuncu daha iyi olur mu?' sorusu yavaş yavaş geliyor."

"ÖNCE ORAYA TRANSFER OLMALIYDI"

"Midtsjö'nün geçen sezon çok kritik golleri var fakat ilk 11 başladığı veya oyuna sonradan girdiği maçlarda sıkıntı yaşadığı çok maçı hatırlıyorum. Bu kadar fazla transfer yapmışken Galatasaray, Torreira'nın yanına Torreira'ya yakın bir profil bekliyorlar. Öyle bir oyuncu hedeflenince; oyuncunun yedeği Sergio olacak, diğer yedeği Kerem Demirbay olacak. O zaman Midtsjö'ye yer kalmıyor. Bir de çok kritik pozisyon olduğu için... Kalite olacaksa o bölgeye olmalı. Zaha'dan, Tete'den, Ziyech'den önce belki oraya transfer olmalıydı. Çünkü sezon başında oradaki boşluk daha netti." ifadelerini kullandı.

HABER SARI KIRMIZI uygulamamımızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2023, 21:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bülent AKYILAN
Bülent AKYILAN - 9 ay Önce

Kesinlikle doğru bir analiz

Ali Haydar
Ali Haydar - 9 ay Önce

İlk defa bir adam çıktı ve kral çıplak dedi.10 numara tespit.