Erden Timur'dan olay sözler! "Lafı kıvırmam, şu an için bu Fenerbahçe"

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, A Spor yayınında olay yaratan açıklamalarda bulundu.

Erden Timur'dan olay sözler! "Lafı kıvırmam, şu an için bu Fenerbahçe"

Galatasaray'da Erden Timur, Türk futbolunda oluşan düzenle ilgili çarpıcı sözler söyledi.

Timur'un açıklamaları şu şekilde:

"BİZİM YAPTIĞIMIZA ENAYİLİK DENİYOR"

"Toplumun birbirine güveni sarsılmış durumda. Daha önceden de böyleymiş. Ligi yıpratmamak için konuşmadım. Şimdi söyleyeceğim. Gelecekle ilgili önerilerde de bulunacağım. Kendimiz için değil, toplum için bunu istediğimizi insanlar arayacak. Kimseyi aramam, kimseyle konuşmam. Medyayı aramam. Bizim yaptığımıza enayilik deniyor. Toplumda etik konullara dikkat edenlere böyle deniyor."

"ÖRGÜTLÜ BİR YAPIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ, LAFI KIVIRMAM BU FENERBAHÇE"

"Örgütlü bir düzen ve örgütlü bir yapıyla karşı karşıyayız. Lafı kıvırmam, şu an için bu Fenerbahçe! YouTube hesapları kurulmuş, linçler falan! Araştırılsın bunlar! Aynı örgütlü yapı, Galatasaray'da yok! Savcılık soruşturma açsın ve tüm yapıları incelesin. Ben gönüllü imza vereceğim. Tüm telefon kayıtları incelensin. Yakınımdaki telefonların da incelensin, söz veriyorum."

"BEN YARIN İMZA VERİRİM"

"Kişisel olarak savcılığa başvurduğunuzda manevi tazminat oluyor. Savcı bunu soruşturmuyor. 'Örgütlü yapı savaş' açtı derseniz Savcı'ya, elinizde belge olması lazım. Herkes için şikayetçi olabilirsiniz ama belge gerekir. Fenerbahçe başvurdu, takipsizlik aldı. Ben kişisel olarak yarın imza veririm. Böyle bir şey yapalım. Türk futboluna 'Temiz eller operasyonu' yapılması lazım."

"SAVCI'NIN İNCELEMESİ GEREKİYOR"

"Bu işi TFF Etik Kurulu çözemez. Savcı'nın incelemesi gerekiyor. Gözümüzü kapatmayalım. Herkesin telefonu incelensin. Türkiye'ye ahlaklı davranma ile ilgili 5 ay kaybettirdiğim için özür dilerim! O zaman yapsam, Galatasaray iki ay sonra şampiyon olsa 'Bak bundan dolayı' derlerdi ve konu güme giderdi. Şimdi açıklayacağım. TFF'ye gittiğinizde size anlatmıyorlar mı? Bilgi sızmıyor mu? Yapmayın Allah aşkına."

"TERAZİDEN KAÇAN, HİLE YAPIYORDUR"

"Hakem hatalarının bağımsız raporlanmasını istedik. 9 hakem tüm maçları izlesin, 15 günlerini alır. Ne çıkıyorsa kabul ediyoruz. Basit hata, kritik hata.. Kim, kaç puan avantaj sağlamış? Neden yapmıyoruz bunu? Teraziden kaçan, hile yapıyordur!"

"FENERBAHÇE, GEÇEN SENE 70'E YAKIN AÇIKLAMA YAPTI"

"Çok itiraz edeceğimiz konu var. Onları yazılı şekilde bildiriyoruz. Netice ne oluyor? Bilgimiz yok!  Hakem kararları, bağımsız hakemler tarafından incelensin! Bunun mutlaka yapılması gerekiyor. Bu sene için de yapılması gerekiyor. Teraziye gelmeyen hırsızdır. Bize göre biz çok daha fazla puan kaybına uğradık. Bu sene de öyle! Rakip takımın lehine kararlardan sonra bile sürekli konuşuluyor. Fenerbahçe geçen sene 70'e yakın açıklama yaptı! Biz de 20 küsür tane. Beşiktaş ise 30 küsür. "

"ALİ KOÇ DA FLORYA İÇİN KONUŞACAKTI"

"Benim özür dilediğim yerde, bir sürü insanın neleri dilemesi gerekiyor! Ben bir şey dedim, 'Herkes açıkla' diyor. Diğerleri de söyledi. Ali Koç da Florya için konuşacaktı."

"BAŞKAN DA OLSAN ARAYAMAZSIN"

"Galatasaray ile ilgili bir konu için medya mensubuyla konuşabilirsiniz. Ancak medya yöneticisini arayamam! Neden arayayım? Başkan da olsan arayamazsın! Tam tersi, hiç görüşmemen lazım. MHK üyesi, PFDK üyeleri, temsilciler... Benim konuşmamam lazım onlarla! Ancak konuşan insanlar var."

"LALE ORTA 'BU POZİSYONU ALİ KOÇ'A GÖNDERDİM' DEMİŞ Mİ?"

"Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Ali Koç'a göndermesi! Bunun kaydı var! Nerede olduğunu söyleyeceğim. Bunlar sokak dedikodusu değil. 3 Şubat 2023'te gerçekleşiyor. Lale Orta'nın MHK başkanı olmasından 5 gün sonra. VAR odasına girişleri bildirmek zorundasınız. 3 Şubat sabah Adana Demirspor - Fenerbahçe maçının kayıtlarını izlemek istiyor. Mert Hakan attığı güzel bir gol iptal edilmişti. Lale Orta, VAR hakemi Koray Genceler'e iptal nedenini soruyor. Elle temastan iptal ettiğini söylüyor. O görüntü sadece VAR odasında var. Cep telefonuyla o pozisyonu çekiyor. Lale Orta'nın 3 Şubat gününde yaptıkları incelensin. Çünkü odadaki kayıtlar 1 yıl saklanıyor. Lale Orta 'Bu pozisyonu Ali Koç'a gönderdim' demiş mi? Koray Gençerler 1,5 ay maç almadı. Lale Orta bu maçta ciddi hatalar olmadığını söyledi ama neden maç vermedi? Bu VAR görüntüsü yollamanın başka maçlarda olmadığını nereden bileceğiz. TFF bunu incelesin."

"LALE ORTA, BÜYÜKEKŞİ'Yİ MANİPÜLE ETTİ"

"Lale Orta, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye kendilerini manipüle ettikleri yönünde şeyler söylüyor. MHK Başkanı, TFF Başkanı'nı Ryan Donk-Nicolo Zaniolo pozisyonu için manipüle ediyor. Pozisyonu düzgün göstertmiyor. Pozisyondaki bazı görüntüler atılıyor, bu zaten medyaya da yansıdı."

"ALİ ŞANSALAN'I İSTEMEDİK"

"Ali Şansalan'ın Beşiktaş - Galatasaray maçına atanmamasını istedik. Beşiktaş Kongre üyesi ile Alanyaspor maçı öncesinde aynı otelde kaldığı, yemek yediği, aracına bindiği yönündeki konuları TFF'ye sorduk. İlgili soruşturmanın ardından Yaşar Kemal Uğurlu ceza aldı. Neden Ali Şansalan ceza almadı? Bu soruların yazılı olarak TFF'ye gönderilip gönderilmediğini öğrenirim ve size söylerim."

"RİSK ALIYORUM, KONUŞUYORUM"

"17 yaşında iki çocuk birbirini bıçakladı, biri öldü! Bilebilir miyiz? Medyaya yansıdığında bu bilinir. Bu gerginlik işi oraya götürüyor. Dursun Özbek'e 'İlk bizim çocuğumuz ölsün' dedim. Daha ligin başı. O yüzden bazı soruları da göndermedik TFF'ye. Risk alıyorum ve konuşuyorum."

"FENERBAHÇE, ŞİKAYET HATTI KURDU"

"Bir spor yöneticisinin hakkında şikayet hattı kurduğunu görmedim. Fenerbahçe kurdu. Ali Bey kendisi söyledi bunu. Hakkımda yarın ne iftira kampanyaları yapılacak! Bir mevlite gittiğim için neler denildi. Kadın - erkek birbirine sarılıyor. El öptüğüm söyleniyor ama ben el öpmüyorum. Kadın var, tarikat lideri deniyor! Komedi! Bir spor yöneticisiyle ilgili bu da çıktı. Ali Koç, benimle ilgili dosya hazırlattığını söyledi. Sonra öyle bir şey söylemedim falan demeye getirdi."

"KAYITLARI BİZ DE VERELİM, DİBİNE KADAR SORUŞTURULSUN"

"Ne yaşanacaksa yaşanacak! Söylediklerimin doğru olduğunu biliyorum. Bir daha yaşanmaması için söylüyorum. Kayıtları biz de verelim, dibine kadar soruşturulsun! Galatasaray mı şampiyon? Fenerbahçe mi şampiyon? Bunu umursarsak, leş veya değersiz bir varlığız. İtalya bak ne oldu? Şike, mike bak gitti! Şimdi yeniden yükselmeye çalışıyor. Erden Timur güme gitmesin, Ali Koç güme gitmesin, Dursun Özbek güme gitmesin... Çocuklarımızın geleceğinden çalmayalım. Herkes kayıt verecek. Bu tezgah, büyük tezgah. Burada büyük suç var! terör örgütü demiyorum. Örgütlü bir yapı var. Soruşturulsun! Çamur atmak, sahada bir şey elde etmek... İncelensin hepsi. Sistemden beslenenler, sistemi değiştiremezler."

"KOÇ HOLDİNG'DE ÇALIŞAN TEMSİLCİ VAR"

"Geçen sene PFDK kararlarıyla Fenerbahçe 11 blok kapatma cezası almış, biz 40 küsur. Temsilciler Kurulu'nda Ertuğrul Arslan var, Koç Grubu'nda çalışıyor. Satış Müdürü olarak yazıyor. Bizim maçlara geldikten sonra hep ceza alıyoruz. Trabzonspor maçında aşağıya iniyor, aşağıya inme yetkisi yok. Onun da görüntü kaydı var. Bu kadar cezayı nasıl alıyoruz? Açıklanması lazım. TFF Başkanı'nın bu konuları destekleyeceğini düşünüyorum. Çok isteyene 3 şampiyonluk daha verilsin, bu işleri çözelim! Bu işlerin çözülmesi için yalvarmam gerekiyorsa, yalvarırım. Samimiyim, ben ve çevremdeki herkes incelensin!"

"BAĞIRA ÇAĞIRA SÖYLEDİM, 'SİZ KATİLSİNİZ' DEDİM"

"Bir kişinin ölmesinin hesabını kim verecek? Bağıra çağıra söyledim. 'Siz katilsiniz' dedim. Bu gerginliği arttıran katildir! 5. haftadan bu kadar gerdiğinde ne olacak? Gerginliği artmasını önlemezsek, bizim de payımız vardır."

"ARDA GÜLER'İN PENALTI POZİSYONU İÇİN ARADILAR"

"Fenerbahçe - Beşiktaş maçında yayıncı kuruluşun sunucusu devre arasında Arda Güler'in penaltı pozisyonun detaylı gösterilmediği için yönetmeni arıyor mu? Bu aramalar bir standart mı? O yönetmen görevde mi?"

"BİR DE OPTA KONUSU VAR"

"Geçen sene tartışmalı lehte pozisyon sayıları en fazla Fenerbahçe'ye ait. Tartışmalı aleyhte pozisyon sayılarında en lider Galatasaray. Bir de Opta konusu var. Opta geçen sene 'Galatasaray şu kadar penaltı kazandı' diye istatistik geçiyor. Başındaki kişi, yayıncı kuruluşta program yapıyor. Aynı Opta geçen sene Fenerbahçe, Avrupa'nın penaltılarını söylemiyor. Bizden tepki gelince söylediler. Anadolu Ajansı'ndaki Galatasaraylı az sayıda takipçisi olan muhabir bir şey paylaşıyor. 3 kişi Anadolu Ajansı'nı arıyor. Şimdi takipçimiz fazla, Opta'ya zarar mı verelim?" ifadelerini kullandı.

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2023, 12:50
YORUM EKLE