Erden Timur: "Fenerbahçe'nin ne teklif ettiğinin belgeleri var, efendilikten dolayı ses çıkarmıyoruz, bari ses etmeyin"

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erden Timur: "Fenerbahçe'nin ne teklif ettiğinin belgeleri var, efendilikten dolayı ses çıkarmıyoruz, bari ses etmeyin"

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, TV 100'de yayınlanan Az Önce Konuştum programında Candaş Tolga Işık'ın sarı kırmızılı takımın gündemine dair soruları yanıtladı.

Depremzedeler için kalıcı konut yaptıracaklarını kaydeden Timur, "En kolay şey birlik olmak, bizim memleketimizde zor anlarda birlik olunuyor. 7-8 yıldır gidiyorum afet olan bölgelere, bu büyük takımların muazzam bir gücü var ve bu gücü sadece futbolda kullanmak %90’ını heba etmek oluyor. Galatasaray’la birlikte NEF Vakfı olarak yapıyoruz. Kalıcı konut yaptıracağız, bazıları Hatay’da olacak. İki kademeli bir iş yapıyoruz. Sağ olsun Sayın Bakan Murat Kurum, çok vizyoner bir şeyle yaklaştı bu işin içine sivil toplumu da çok önemli mimarları da kattı. Her yok oluş yeni bir var oluş. Bari o insanları tekrardan kentlerine geri dönmeleri için daha nitelikli daha doğru bir planlama yapılsın. Önümüzdeki yıl, herkesin önemli miktardaki kazancını oralara vermesi gerekiyor." diye konuştu.

"O MAÇ SONRASINDA ÇIKMAK YANLIŞTI"

Candaş Tolga Işık'ın "Eşiniz, 'Ligi bitirtmeyiz' lafınızdan sonra size çok kızmış, siz de sonrasında üzüldünüz ve özür dilediniz" sorusuna yanıt veren Erden Timur, "O maç sonrasında çıkmak yanlıştı, çok sinirliydim. Bir daha da çıkmam. Bizim de tecrübesizliğimiz... Kasıt, bu lig bu şekilde nasıl biter idi. Bizim de tabii tecrübesizliğimiz. Bir insanın sinirle bağırıp, çağırmasını hakaret bile ediyor olsa fikrini söylüyor diye yorumluyorum. Ondan sonra maksadını aştığını 3-4 defa söyledim. O günden sonra sadece bir defa Sivas maçından sonra çıktım. Benim söylediğim şey maksadını nasıl aştıysa, bunun sürekli gündeme gelmesi de maksat dışında. Eşim, 'Kendini gördün mü?' dedi. Bir arkadaşım söyledi, 'Ben bunu demedim' dedim. Birlikte izledik, demişim. Bu sanırım beni yıllarca takip edecek. İnsanın hissiyatını ifade etmesi bence çok doğru ama söylemek istemediği bir şeyi söylemesi ve sonrasında bunun hakkında özür dilemesi de doğru." şeklinde yanıt verdi.

"ANA AMACIMIZ SADECE GALATASARAY OLMAMALI"

Sporda başarılı olmak için gerekenlere dikkat çeken Timur, "Sporda bu kadar başarısızlığın sebebi niyet, kabiliyet değil. Öyle birbirinden şüphe duyan, herkesin niyet sorguladığı, birbirine en az güvenen toplumuz. Toplantılarda ‘Ana amacımız sadece Galatasaray olmamalı’ diyorum." dedi.

ZANİOLO'NUN TOPLAM MALİYETİNİ AÇIKLADI

Yeni Transfer Zaniolo'nun transfer maliyetine ilişkin konuşan Timur, "Zaniolo'nun sözleşmesindeki bonuslar... 526 bin Euro, Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalırsak, Zaniolo'nun da bu maçların %50'sinde oynaması gerekiyor. Bunun tekrarlanması durumunda da aynı bonus. Çeyrek finale kalırsa yine 1 milyon, yarı finale kalırsa 1,5 gibi... Bu gibi, turnuva başarısına ve bu turnuvalarda Zaniolo'nun oynadığı maçların yüzdesine bağlı olarak bonuslar toplanırsa 30 milyon oluyor." dedi.

FENERBAHÇE'NİN ZANIOLO VE ICARDİ TEKLİFLERİNİ AÇIKLADI

Fenerbahçe'nin Icardi ve Zaniolo'ya teklif yaptığını belirten Erden Timur, "Fenerbahçe, bizden çok daha fazla para teklif etti. Biz oyuncuyu ikna etmiştik, oyuncu da Galatasaray'da oynamak istedi. Fenerbahçe'nin teklifi 16 milyon Euro bonservis. Bonuslarla birlikte 21 milyon Euro. Gerçekleşebilir bonuslarla birlikte, bizim teklifimiz 17 milyon Euro olsun. Fenerbahçe'nin teklif ettiği net bonservis ile birlikte, aramızda 1 milyon euro fark var. Icardi transferinde de Fenerbahçe devreye girdi, Zaniolo'da da böyle oldu. Sonucunda biz aldık. Bunu söylemek zorunda olduğum için söylüyorum. Her şey söylendi. Efendilikten dolayı ses çıkarmıyoruz, bari ses etmeyin. Bu haberlerin de çıkarıldığını biliyorum. Menajerlerle aracılığı olan insanlar çıkarıyor." açıklamasını yaptı.

"HEPSİNE BAKILSIN"

Erden Timur, yabancı hakemle ilgiliyse , "Şunu niye yapmıyoruz anlamıyorum. 3 büyük takım da uluslararası hakem seçsin ve bir hakem triosu tarafsız olarak baksın. Mevcut pozisyonların hepsine bakılsın. Yabancı hakem olsun dedik. Belirli sayıda Türk hakem olsun belirli hakemler yabancı olsun. Farklı yöntemler denemek gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Başkanlık hayali olup olmadığıyla ilgili soruya ise Erden Timur şu yanıtı verdi, "Kim istemez? Bir takımı iyi tutan her taraftarın hayali vardır. Kulüp başkanlığı çok önemlidir ama bir dünya hedefidir. Başka bir amaç için çabalamak güzel. Gönlüm ister ama insanın amacının öyle şeyler olmaması gerekir."

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk'a ilişkin ise Erden Timur, "Çok iyi kalpli bir insan. İyi kalpli insanlar bir araya geliyorsa bir şekilde sonucu güzel şeylerle bitiyor. Oyuncular da bunu fark ediyor. Dostluğu çok başka. " dedi.

Erden Timur ayrıca şunları söyledi, "Hiç kimseyi tahminle suçlayamazsınız. Hepimiz ön yargılıyız. Dersine çalışır bakarsın. Kamera sistemlerinin incelenmesini istedim. 16 kamera var. Galatasaray'ın lehine ve aleyhine kaç açı var diye istatistik çıkarttık. Diğer kulüplerle baktığımızda arada uçurum var. 10. haftadaki basın toplantısının ardından bu uçurum azalıyor. Aynı kuruluştan istatistiki verileri alıyoruz. Opta'ya göre aleyhe açılarımız ve pozisyonlarımız fazla. Rakibin lehine olan yani Galatasaray'ın aleyhine olan. Şikayet ettiğimiz konu bu. Kendimizle ilgili pozisyonu önemseseydik 85. dakikadaki kırmızı kart için bir tane açıklama yapardık. Uzatma dakikaları için rakiplerimiz açıklama yaparken biz kırmızı kart için mi açıklama yapmayacağız? Bir kurumun başkanı basınla böyle bir irtibat kuramaz. Yüzde 100 haklı olsa bile resmi olarak yazı gönderebilir, uyarabilir. Pozisyonun görüntüsünün eksik olduğunu göstermek yanlıştır. Başından beri bundan şikayetçiyiz."

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2023, 11:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yükselen Uysal
Yükselen Uysal - 1 yıl Önce

Helal olsun ERDEN Başkanıma ALLAH sağlıklı bereketli ömürler versin,inşaAllah GS takımımızın başında başkan olarak görmek isteriz