Erden Timur: "Sen kalmadan Avrupa'daki en büyük takımlarından biri olamayız"

Galatasaray'da yapılan transferlerle ilgili karakter analizi yapılması başarıda büyük rol oynadı.

Erden Timur: "Sen kalmadan Avrupa'daki en büyük takımlarından biri olamayız"

Galatasaray’ı şampiyonluğa ulaştıran ana faktör hiç kuşkusuz ki, birbiriyle uyum sağlayabilecek yıldızları transfer edebilmesi...

Sportif A.Ş Başkanvekili Erden Timur’un hazırladığı yıldızları ikna etme stratejisini şöyle özetleyelim:

1-) Bizim Galatasaray’ın geleceğini kurtaracak müthiş projelerimiz var.
2-) Bunlar sayesinde hem Galatasaray borçsuz hale gelecek, hem de fon sağlanacak.
3-) Bunları gerçekleştirmek için en öncelikli şey zaman.
4-) O zaman da ancak şampiyonlukla sağlanır.
5-) İlk yılda 5 büyük ligin ilk 10’undaki takımlardan en az 3 teklif almış garanti oyunculara gideceğiz. Böyle kaliteli teklifler alan adam, garanti adamdır.
6-) Garanti adamlar winner olacak, kişilikli olacak. Profesyonel ve stres yönetimini iyi becerecek, baskı altındaki zor maçları oynama deneyimi taşıyacak.
7-) Kadronun çimentosunu bu tarz isimler oluştururken, yetiştirilmek üzere gençlere de yatırım yapılacak.

“Transfer listesindeki oyuncuların karakterini nasıl belli bir standarta oturturuz?” sorusunun cevabı da Timur’da saklıydı. Yurt dışında iş yaptığı, ortaklık kurduğu dönemlerde hizmet aldığı background kontrolü yapan bir karakter analiz şirketiyle anlaşma sağladı.

Bu şirket, transferi gündeme gelen her oyuncuyu mercek altına aldı. Her isimle ilgili altyapıdaki hocasından komşusuna kadar konuşan, hakkında çıkan medya haberlerini analiz eden, riskleri göz önüne koyan 20’şer sayfalık kapsamlı bir rapor hazırladı. Örneğin Icardi raporunda, “Tam profesyonel, düzgün karakterli ama aile hayatı bir o kadar sorunlu” yazıyor. Erden Timur da raporu, “O düzeyde bize gelecek oyuncuda zaten mutlaka bir problem olur; iş bizim o problemi yönetebilecek hazırlık ve donanımda olmamız” diyerek Icardi transferinin riskini aldı.

"SEN KALMADAN OLMAZ"

Şampiyonluğun geldiği Ankaragücü maçının dönüş uçağında Erden Timur ile Icardi arasında geçen diyalog, gelecek sezona dair pek çok mesaj içeriyor.

Arjantinli süper yıldız, “Sen seneye de bu kadar çok çalışacak mısın president?” diye takılıyor başarılı yöneticiye... Aslında şampiyonluktan sonra tatmine ulaşıp, hevesini alıp almayacağımı merak ediyordu Arjantinli... 

Timur, “Ben hayatım boyunca kendi işimde de bu tempoda çalıştım, başka türlüsünü bilmem” diye yanıt verir. 

Icardi bu sefer, “Sen 2 sene daha böyle çalışırsan Galatasaray, Avrupa’daki en büyük takımlarından biri olur” yorumunu patlatır.

Timur altta kalır mı, “O dediğin sen kalmadan olmaz” diyerek lafı gediğine koyar.

Kaynak: Skorer

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2023, 01:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
GS23
GS23 - 12 ay Önce

Erden Bey! Başından çıkan hergun sansasyonel transfer dedikodularına inanmıyoruz.Ama bu takımın şampiyonlar Ligi'nde hedefe ulaşabilmesi için iyi bir kaleci,orta saha,dolbek ile hassaten EVANDER in transferi şart.İnşAllah alırsanız ş.liginde final oynarız .Hadi gayret Başkan.Taraftsr olarak açılacak hesaba katkı dahib yapabiliriz.

Ismail Aras
Ismail Aras - 12 ay Önce

Guzel hikaye