Erden Timur: "Söylemek zorundayım, özür dilerim, maalesef bilerek söylemiyorlar, gücüme gidiyor"

Galatasaray'da Erden Timur, yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bir açıklama yaptı.

Erden Timur: "Söylemek zorundayım, özür dilerim, maalesef bilerek söylemiyorlar, gücüme gidiyor"

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Mali Genel Kurul'da önemli açıklamalarda bulundu.

Timur'un açıklamaları şu şekilde:

"İNSANLARA ANLATTIM AMA ÇOĞU İNSAN GÜLDÜ"

"Bundan 2,5 sene önce Burak Elmas, başkan seçildiği zaman geçmiş dönem bilançolarını inceledim. İlk fark ettiğim şey çıkmaz bir durumdu. Faaliyet karı elde edemiyorsunuz, devrimsel bir karar alınmalıydı, onun için de 4 5 seneye ihtiyaç vardı. 'Florya projesinden ne kazanırız?' hesabı yaptım. Emlak Konut ile yaptığınız zaman borcumuz azalmıyordu, aksine 100 milyon artıyordu. Arazinin 3'te birini onlar alıyordu. Florya'da arazinin 3'te 1'i bizim. Toplam cironun 3'te 1'i bize kalıyordu. Emlak Konut'un da bir şartı vardı. 'Florya'yı tamamen boşaltacaksınız' diyordu. O dönem ihale yapılmıştı ama biz çıkamadığımız için ihale iptal oldu. Florya'dan çıkmamız Kemerburgaz'ın bitmesine dayalıydı. Kaynağımız var mı peki orayı yapmak için, yok! Kaynağımız var diye düşünelim, o dar kaynakla yapmaya çalışsak bile 3-4 sene sürecekti. 2 senelik faiz ve Kemerburgaz'ın inşaat maliyetini bir tarafa yazdığınızda banka borcu 1 lira bile azalmıyordu. Ben sayın başkanımıza gittim, çevremdeki insanlara anlattım, 'Florya'yı satın almamız lazım' diye ama çoğu insan güldü. İçinden veya dışından güldü. Sonra bir TSKB raporu hazırladık. Galatasaray'ın en büyük kaynağı, insanı. Müthiş çözümler ortaya çıktı. İlk raporda 'Florya'yı alırsak şu kadar paramız olacak' diye bir rapor çıkardık."

"ZIYECH, PSG İLE ANLAŞMA İMZALAMIŞTI"

"Aldığımız Hakim Ziyech, kış transfer döneminde PSG ile anlaşma imzalamıştı. Son saniyede belgeleri yetişmediği için imza atamamıştı. Transferler için tüm scout ekibine teşekkür ediyorum. Transferlere ödediğimiz ile kazandığımız arasında önemli, olumlu anlamda iyi bir fark var."

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE SON 16 YA DA ÇEYREK FİNALE KALMALIYIZ"

"Harcamalarımızı düşürmeliyiz diyoruz. Kendi katma değerinle ne gelir ürettin, onun yüzde kaçını harcadın? Bu çok adil bir sorgulama. Kendi yönetimimiz için bunu soruyoruz. Biz Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya ya da çeyrek finale kalmamız gerektiğini söylüyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalanların maaş bütçesinin ortalaması 290 milyon Euro. Bizim kurucumuzun koyduğu hedefe gideceksek manzara bu. Bunu yapmamız gerekiyor. Son 10 yılın transfer maaş ve enflasyonu %90. Bu sene Suudilerin de piyasaya girmesiyle ekstrem bir artış var. Dünyada hem harcamalar artıyor hem de futbolda enflasyon artıyor. Gelir arttığı için rekabet de artıyor."

"AVRUPA'DA ÇOK ZOR ŞARTLARDA REKABE EDİYORUZ"

"Avrupa'da rekabet ettiğimiz takımlarla çok zor şartlarda rekabet ediyoruz. Kur ciddi şekilde arttı. Suudilerin piyasaya girmesi, rekabet ettiğimiz takımların yayın geliri ortalaması 120-130 milyon euro. Rekabet ettiğimiz takımlar bile bunlar değil. Biz 9 milyonlarla rekabet etmeye çalışıyoruz."

"KİMİ BULSAK İKNA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

"Başkanımız şahit, sürekli oradan buradan telefonla sponsor bulmaya çalışıyoruz. Sponsorlukta elbette hatalarımız olacak. Kimi bulsak ikna etmeye çalışıyoruz."

"BOEY VE NELSSON SATILIRSA ESKİ YÖNETİMİN BAŞARISI"

"Mostafa Mohamed'in parasının bir kısmı bizim dönemimizde ödendi. Sacha Boey satıldığında, İnşallah hep bizle kalsın ama oradaki müthiş kar eski yönetimin başarısı. Nelsson'da da aynı şekilde. Keşke bütün yönetimler çıkıp bunu söylese."

"EVERTON'IN YAYIN GELİRİ 165 MİLYON EURO"

"Newcastle United'ın yayın geliri 146 milyon Euro. Avrupa'da oynamayan Everton'ın geliri 165 milyon Euro. Bu takım Premier Lig'de son maçta ligde kaldı. Bizim elde ettiğimiz gelir bile birçok kalem arttırarak çok daha yükseğe gidebilir. En son Kopenhag maçında 31 milyon lira gelir elde ettik. Normal bir lig maçından 20 milyon lira elde ediyoruz."

"BİLEREK SÖYLENMEDİĞİ İÇİN GÜCÜME GİDİYOR"

"Bir yıl içinde toplamda 216 milyon 845 bin Euro gelirimiz var. Bu, kurdaki oynama sebebiyle rakamlar değişebilir. Gelirleri arttırmak dışında başka bir yol yok. Geçen sene de şampiyon takım vardı, ona rağmen gelir azdı. Galatasaray'ın çok büyük potansiyeli var. Bunu değerlendirebilmek için kendi katma değerinle neler ürettin? Giderlerden hep sorumlu tutuluyorum. Ben sadece Galatasaray'ın futboluyla ilgili bir şey yapmıyorum. Son 3 aydır sponsorluklarla, kombine ve bilet işleriyle uğraşıyorum. Florya projesinin tüm proje süreciyle ilgileniyorum. Kemerburgaz'ın tüm inşaat işlerini, Ada'nın, Mecidiyeköy'ün tüm inşaat işleriyle uğraşıyorum. Bunu ben söylemek zorunda kaldığım için özür diliyorum. Bilerek söylenmediği için gücüme gidiyor. Maalesef bilerek söylenmiyor."

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2023, 12:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sefer
Sefer - 7 ay Önce

Sen bizim başımızın tacısın!! Önünü açan başkana ve size destek olan yöneticilere sonsuz teşekkürler. GS birliğinden muhteşem bir güç çıkar. Başarılar GS

Alaaddin üsküdarlı
Alaaddin üsküdarlı - 7 ay Önce

Şimdiye kadar kulübe hiçburşey vermemiş köstekten başka birşey olmamış hayri Kozak gibi inan kıraç gibi şimdiye kadar geleneksel pilav gününde pilav yemekten başka hiçbir işe yaramayanlara Gs seyircisi olarak Erden Timur başka nı asla yedirmeyiz.bütün lisesci pilavcıları toplasanız bir Erden timur başkan etmezsiniz bu takımdan uzak durun çenenizi kapatın bu kulübün daha da büyümesine ilerlemesine engel olmayın.Ali koç fb ye her yerde sponsor rahmi Koç yıllardır bjk ye sponsor inan kıraç milyarlarca servetiyle şimdiye kadar Gs ya nerede sponsor olmuş.artık bu beyin hücresi bitmiş ihtiyar heyetinin konuşmasını gs ye zarar vermesini istemiyorum

Fahri
Fahri - 7 ay Önce

Biz senden razıyız sn.erden Bey. Görmek isteyen fazlasını yaptığınızı biliyor ama ortalık karıştırmak isteyen Görmek istemiyor ve bunları göstermek istemiyor.

Berk öz
Berk öz - 7 ay Önce

Erden Bey Gs Taraftarı sizi çok seviyor
Kimseyi dikkate almayın