Erden Timur: "Sponsorluk için başkandan affımı istedim, 'Ben aynı parayı bağış olarak vereyim' dedim"

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, NEF Stadı'nda düzenlediği basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi.

Erden Timur: "Sponsorluk için başkandan affımı istedim, 'Ben aynı parayı bağış olarak vereyim' dedim"

"Gece gündüz ne yapılması gerekiyorsa, ne yapılacaksa yapılacak" diyen Timur, "İhtiyaç duyulan transferler yapılacak. İyi kadrolar kurulacak" açıklamasını yaptı.

Okan Buruk'un kadrosundaki ve daha önce Fenerbahçe'de çalışan İrfan Saraloğlu, Galatasaray'da çalışacak mı?

Daha önce ezeli rakip Fenerbahçe'de çalışan İrfan Saraloğlu'nun Galatasaray'da görev alıp almayacağı şeklindeki soru üzerine de Timur, "Okan Hoca'nın ekibi henüz belli olmadı. Sadece ulusal değil uluslararası isimler de olacak. Orada geniş çalışılıyor. Hocanın takdirinde ekibi. Bunun için scout analizi de yaptırdık. Sporcularda da teknik ekipte de oluyor. Önemli olan duruşu. İrfan Saralıoğlu bildiğim kadarıyla Okan Hoca'yla çalışıyor. Karar Okan hocanın olacak" açıklamasını yaptı. 

Mustafa Muhammed'in opsiyonunun ocak ayında kullanıldığını hatırlatan Galatasaray yöneticisi, "1 Temmuz'da ödemesi yapılacak. Orada bir tercih yok. Mustafa genç ve değerli bir oyuncumuz" ifadesini kullandı. 

"RAKAMLAR DAHA GERÇEKÇİ OLMALI"

"Kerem ve Marcao'ya teklif var mı?" sorusuna ise Timur, "En değerli oyuncularımızdan. Onların kalmakla ilgili bir şeyi yoksa, biz satışla ilgili bir şey düşünmüyoruz. Bir tereddütleri varsa ki bu her branş için geçerli. Galatasaray için gözü parlamıyorsa, canı gitmiyorsa, herkes için bu böyledir. Oyuncunun da kendi hayalleri vardır. Bunlar da Galatasaray'a değer kazandıran şeylerdir. Ama hiçbir şey konuşulmadı. Bir teklifle bize ulaşıldığında biz oyuncuyla konuşuruz. 20 milyon falan diyorlar. Keşke daha fazla olsa. Ama daha gerçekçi rakamlar olmalı. Kadroyu korumak istiyoruz. Gereken sonucun gerçekleşmesi lazım. Normalde kaç kişi alınacağına tık tık cevap vermek isterim. Ama dar zamanda bunu yapmaya çalışıyoruz. Maalesef onu yanıtlayamayacağım"  yanıtını verdi. 

"Kerem ve Marcao kalmak istiyorsa satış düşünmüyoruz" diyen Galatasaray Sportif Aş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erden Timur, "Kerem ve Marcao en değerli oyuncularımız... Onların kalma konusunda bir tereddütleri yoksa biz kimseyi satmak istemiyoruz.  Oyuncu kalmak istemiyorsa ve değeri veriliyorsa Galatasaray'ın çıkarı için vedalaşılır" diye konuştu. 

Abdülkerim Bardakcı ve Halil Dervişoğlu için ise Timur, "İsim üzerinden bir şey söyleyemem. İstiyoruz desem farklı, istemiyoruz desem farklı. Bütçeye etkisi olur. Birçok adayımız var" dedi. 

-"AYNI PARAYI BAĞIŞ OLARAK VEREYİM" DEDİM-

"Ben daha önce Galatasaray'a 12-13 milyon Dolar'lık gayrimenkul verdim, bağış yaptım. Onların da hepsi daha fazla paraya satıldı" diyen Timur, "Sponsorluk konusunda başkandan affımı istedim. 'Ben yine aynı parayı bağış olarak vereyim. Hem de başka sponsordan para alırız, iki katı gelir elde ederiz' dedim. Herkes Galatasaray'a bir şeyler veriyor ama geri alıyor. Ben geri almadım. Bunların sponsorlukla ilgisi yok. Bunları tarafsızca yapmak istiyorum"  diyerek sözlerini tamamladı. 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2022, 19:54
YORUM EKLE