Erman Özgür: "İnanılmaz işler yapıyor, Galatasaray için bu isim çok belli"

Galatasaray, Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda Kasımpaşa’yı 3-2 mağlup etti.

Erman Özgür: "İnanılmaz işler yapıyor, Galatasaray için bu isim çok belli"

NutSpor yorumcusu Erman Özgür, Galatasaray ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özgür'ün açıklamaları şu şekilde:

"Bana göre oynanan oyun, ilk yarıda ve ikinci yarıda farklı değildi. Özellikle pozisyona girme becerisine bakarsak çok başarılıydılar. Galatasaray şöyle bir takım, bu sene çok gol atabilir ama aynı zamanda çok fazla gol yiyebilir."

"Kerem'in performansıyla kazanmayı bildiler. Oyun anlamında dikkat çeken bir takım ve performansı takip edilmesi gereken bir takım. Bu sene Galatasaray yediği kadar gol atabilecek, rakibine karşılık verebilecek bir takım."

"İlk yarının 4-1 ya da 5-1 bitmesi daha normal gelirdi bana. Galatasaray'ın gol atmasını beklerken, beklenmedik goller yediler. Bana göre yedikleri goller hiç beklenmedik şekilde geldi. Oyun anlamında Galatasaray'dan gol beklediğimiz dakikalardı."

"Galatasaray geçen sezon sahip olmadığı kaliteyi, yeni oyuncularıyla sağlamış durumda. Toplu oyunda bunu gösteriyorlar, pas yaparken sahip oldukları kalite ortaya çıkıyor. Torreira inanılmaz işler yapıyor, Oliveira'nın teknik kalitesi fark yaratıyor."

"Şampiyonluk yolunda hücum hattının performansı çok önemli, Galatasaray'ın hücum hattı böyle maçlarda kolay kolay maç vermez. Gününde olduklarında 6-7 atabilecek bir kadro var. Bugün aynı şekilde birçok pozisyona girdiler ve sonuç daha farklı olabilirdi."

"Şampiyonluk için üç tane iyi forvetiniz olmalı, şu an Galatasaray gerçekten buna sahip ama hep dediğimiz gibi atan formayı kapar. Gomis attı, ardından formayı kaptı. Durum tam olarak böyle, hücum olarak birçok seçeneğin olması bir yandan iyi bir faktör."

"Futbolcuların yüzlerinin gülmemesi doğal, daha yeni bir takım ve daha yeni yeni tanışıyorlar. Belki de yakın zamanda gelecek milli ara, Galatasaray için çok iyi gelecek. Oyuncular daha birbirlerini tanımıyor, tüm takım antrenman yapmaya başlayalı üç gün oldu."

"Eğer patronun Okan Buruk olduğunu yönetim oyunculara kanıtlarsa, bu çok farklı bir takım yaratılmasını sağlar. Patronun kim olduğunu kadroya gösterirseniz işler değişir. Yıldız oyuncular da bunu kabul ederse, Galatasaray çok daha iyi olacaktır."

"Bazı oyuncular antrenmanda çalışıyorsa takımı oynatıyor. İsim isim gitmek yerine direkt örnekle gitmeliyim. Mesela Trabzonspor için Hamsik diyebilirim, aynı şekilde Galatasaray için bu ismin Mertens olduğu çok belli. Bu isimler kariyerlerinden öte çok değerli."

"Mata forma giymek istiyorsa, Mertens kadar koşmak zorunda. Eğer onun gibi koşacaksa, rakip topla oynarken aynı şekilde öne çıkacaksa, işte o zaman forma şansı bulacaktır."

Kaynak: NutSpor

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2022, 16:07
YORUM EKLE