Necati Ateş: "Beni en çok heyecanlandıran 3 oyuncu, 'Ben de buradayım' dedi"

Galatasaray, Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda Kasımpaşa’yı 3-2 mağlup etti.

Necati Ateş: "Beni en çok heyecanlandıran 3 oyuncu, 'Ben de buradayım' dedi"

TRT Spor yorumcusu Necati Ateş, Kasımpaşa - Galatasaray maçını değerlendirdi.

Ateş'in açıklamaları şu şekilde:

"3-2 BİTTİ AMA 4-5-6 OLURDU"

"Son 5 haftadaki oyundan sonra bu maçta bambaşka bir oyun vardı. İki yarıda da sürklase eden bir oyun vardı. İstatistikler yalan söylemez, oyuncu grubu da çok iştahlıydı. 3-2 bitti ama 4-5-6'yı atabilecek pozisyonlar yakaladılar. Çok istekli ve arzululardı"

"KEREM 50 DAKİKA GOLÜ BEKLEDİ"

"Hoşgeldin Kerem diyorum ben, ilk yarı ve ikinci yarı siyahla beyaz kadar farklıydı. Özgüven diyoruz, Oliveira'nın muhteşem pasıyla Kerem'in gol vuruşu acayip bir özgüven kazandırdı. Golü 50 dakika bekledi Kerem, ilk dakikada da atabilirdi golü"

"EMİN ADINA ÇOK MUTLU OLDUM"

"Boey yine bildiğimiz gibiydi. Emin adına çok mutlu oldum, golde belki hatası vardı ama ihtiyaç olursa ben de buradayım dedi bana göre. Yunus, Kerem ve Oliveira'nın iyi oyununa ayak uydurdu. Toreira'yı da beğendim, ciddi müdehaleleri oldu. Topla buluşma ikinci yarıda rakip yarı ceza sahasında 30! O kadar net pozisyonlar var ki oluşamayan, araya atılamayan toplardan..."

"O KADAR POZİSYON VERMEK NORMALDİR"

"Gomis olması gerektiği yerde yine vardı ve golünü attı. Çok iyi bir takım oyunu karşılığında Gomis yine golünü buldu. 3-2 olduktan sonra olaylar biraz karıştı ama 3-2 olduktan sonra 4 tane gol pozisyonu var. Muslera 2-3 tane net pozisyon çıkardı. Kontradan pozisyon verebilirdi Galatasaray ki verdi, normaldir o kadar."

"KEREM'İ KAZANMAK ÇOK ÖNEMLİYDİ"

"İkili mücadelede, top kazanmada, ceza sahasında buluşmada, 18 şut atmada çok üstündü Galatasary. Çok daha sıkıntılı bir skor çıkabilirdi Kasımpaşa için. Geçen haftanın enerjisi bu haftaya çok iyi yansımış. Geçen haftanın özgüveniyle bugün çok iyi bir oyun çıkardı. Kerem'i kazanmak çok önemliydi, Milli takım için de öyle"

"ŞAMPİYON OLAMAYAN HOCA HESAP VERECEK"

"Başladığımızda Kerem - Yunus - Toreira - Oliveira, Midtsjö, Mertens, Kazım vardı, ne takım kuruluyor dedik. Son gün öyle bir transfer dönemi geçti ki. Icardi, Rachica, Yusuf, Ross, Mata. Beni en çok heyecanlandıran Rachica, Yusuf ve Ross. Yusuf'u financial fair play yüzünden transferini tamamlayamadıkları bir isim. Rashica da önemli bir bonservise Premier Lig'e gitmiş isim. Mata zaten yıldız. Hiç ihtimalde olmayan bir transfer. Bu sene artık şampiyon olamayan hoca hesap vermek zorunda kalacak."

"BU KADRO, O DÖNEMDEN DAHA İYİ"

"Muhteşem bir kadrosu oldu Galatasaray'ın. Okan hocaya sezon başlamadan önce böyle bir kadro vereceğiz deseydik o da inanmazdı. Dursun başkan geçmişte de en son şampiyonluğun kazanıldığı Tudor'la başlayan Fatih Terim'le devam eden sezonda 4 kupa kazanıldı. Aynı transfer dönemi, o dönemden daha iyi kadro bir de çok daha fazla oyuncu alındı. Aynı reaksiyon olur mu diye bakıyorlar ki şimdi de onu deniyorlar. Çok iyi kadro"

"EN BÜYÜK SIKINTI TÜRKLERİN PERFORMANSI"

"Galatasaray'da en büyük sıkıntı Türk oyuncuların vereceği katkı. Sayı olarak da eksildi Türk oyuncu. Sakatlıklar olursa Türk oyuncularda sıkıntı olabilir. Kalmak istemişlerdir ama demek ki gitmek istediler. Dubois dediğimiz oyuncu Fransa Milli Takım oyuncusu, Seferovic, Icardi Milli takım oyuncuları. Mertens de öyle. Mata da yıllarca oynadı. Torreira, Oliveira Milli takım oyuncuları bunların hepsi. Tüm kadrolar yeni, en hazır takım Beşiktaş görünüyor o ayrı"

"HEPSİNİN ALLAH YARDIMCISI OLSUN"

"Bazı oyuncular gelir gelmez, bazıları oynadıkça gelişim gösterir. Çok ciddi oyuncular alındı. İyi oyunları, ne kadar çok pozisyonlara girildi onları konuşalım. Şampiyonluk yaşamayan takımların başkanlarına yazık olacak. Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe, Galatasaray, Başakşehir yöneticilerini tebrik ediyorum. Ligimizin kalitesi, beklentiler yukarı çıktı. Her takımın statları da doluyor. Hepsinin Allah yardımcısı olsun diyorum"

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2022, 12:25
YORUM EKLE