Faruk Koca: "Ankara'da 7 haftadır kaybetmiyoruz, Galatasaray'ın ligdeki..."

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Süper Lig'de Galatasaray ile oynayacakları maç öncesinde açıklamalarda bulundu.

Faruk Koca: "Ankara'da 7 haftadır kaybetmiyoruz, Galatasaray'ın ligdeki..."

Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon hakem hatalarıyla çok fazla puan kaybettiklerini belirterek Galatasaray'la 30 Mayıs Salı günü oynayacakları maçı mutlaka kazanmak istediklerini söyledi.

Faruk Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta içi Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Medipol Başakşehir'e elendikleri maçın üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Sezon genelinde hakemlerin vermiş olduğu aleyhlerine olan yanlış kararların futbolcularının da psikolojisini etkilediğini savunan Koca, şöyle konuştu:

"12-17 PUANIMIZA ETKİ ETTİ"

"Hakem kararları yaklaşık 12-17 puanımıza etki etti. Bu hatalar olmasa şuan ilk 6 içerisinde olabilirdik. Bu kararlar sadece puan kaybına da neden olmuyor. Hatalı kararların yarattığı gerginlik ve güven kaybının etkisini sonraki maçlarımızda da hissediyoruz. Kupa maçına da bu ortamda çıktık. Çok da iyi oynadığımız mücadelede hatalı bir taç kararı sonrası, oyuncumuzun verdiği yanlış tepki nedeni ile uzatmalarda 10 kişi mücadele etmek zorunda kaldık. Türkiye Kupası'nda bu sezon boyunca oynadığımız futbolla finali çok hak ediyorduk. Fakat eksik oynadığımız uzatma dakikalarında, yediğimiz golle kupaya veda ettik."

"GALATASARAY'IN LİGDEKİ DURUMU BİZİ İLGİLENDİRMİYOR"

Faruk Koca, başkentte kazanması durumunda şampiyon olacak lider Galatasaray'ın durumunun kendileri için önemli olmadığını dile getirdi.

Ligde son 3 haftaya girdiklerini hatırlatan Koca, "Süper Lig'de son 3 haftaya giriyoruz. Her puan çok kıymetli. Galatasaray'ın ligdeki durumu bizi ilgilendirmiyor. Matematiksel olarak ligde kalmayı garantilemedik, bu nedenle Galatasaray müsabakasını mutlaka kazanmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"ANKARA'DA 7 HAFTADIR KAYBETMİYORUZ"

Faruk Koca, Galatasaray maçı biletlerine sarı-lacivertli taraftarların büyük ilgi gösterdiğini aktardı.

Biletlerin satışa çıktıktan dakikalar sonra bittiğini söyleyen Koca, "Taraftarlarımız kısa sürede biletlerin tamamını satın aldılar. Ankara'da 7 haftadır kaybetmeyen bir Ankaragücü var. İnanıyorum ki bu seriyi kazanarak devam ettireceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2023, 14:05
YORUM EKLE