Fatih Terim: "Galatasaray’a yeniden döndükten sonra fenomen bir takım vardı, beyaz gömlek giyersem dikkat etmesi gerekenler olabilir"

Dünya Kupası'nı takip etmek üzere Katar'da bulunan Galatasaray'ın efsane ismi Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim: "Galatasaray’a yeniden döndükten sonra fenomen bir takım vardı, beyaz gömlek giyersem dikkat etmesi gerekenler olabilir"

Türk futbolunun ünlü simalarından Fatih Terim, GQ'ya özel açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra teknik direktörlüğe ara veren Fatih Terim en son Netflix'de yayınlanan belgesiyle çokça adından söz ettirmişti.

Dünya Kupası'nı takip etmek için Katar'da bulunan Fatih Terim, tarihte ilk kez kış mevsiminde düzenlenen turnuvayla alakalı düşüncelerini paylaştı.

"Hepimiz için yeni bir tecrübe olacak"

Fatih Terim, "Hepimiz için yeni bir tecrübe olacak; takımların yeni bir coğrafyaya ve mevsim değişikliğine hazırlanması, Katar’a turnuvadan önce gelecekleri takvimin belirlenmesi, lig sezonlarının devam ederken turnuvanın gerçekleşmesi, turnuvanın ardından belki tatile çıkılmadan tekrar lig yarışına dönülmesi gibi yenilikler olacak. Çok kişi hava durumunu merak ediyor haliyle, o mevsimde ideal bir hava sıcaklığına ulaşılacağı söyleniyor. Doha’da stadyumları, antrenman tesislerini, kulüp yapılarını inceleme fırsatı buldum. Sıcak havaya dahi çözüm sunmak için çok sayıda çalışma yapıldığını gördüm. Stadyumlardaki dev hava panelleri, dışarıda hava sıcak bile olsa, içeride size o bunaltıcı etkiyi yansıtmıyor. Herkes gibi ben de heyecanla bekliyorum." 

"Lionel Messi hayranıyım"

"Ben büyük bir Lionel Messi hayranıyım. Biliyorsunuz, bir basın toplantısında, bana sorulduğunda, daha önceki bir sözümü hatırlatmıştım. Benim için bir de Messi, iki de Messi, üç de Messi... Şu sıralar daha fazla maçını izliyorum; çünkü artık son yıllarında. O yüzden 2014 yılında finalde kaçırdığı kupayı kazanmasını ve kendi ifadesiyle son FIFA Dünya Kupası organizasyonunda şampiyon olmasını isterim."

"VAR olsa o sezon yarı finale çıkabilirdik"

2011'de Galatasaray'a döndüğünde yaşadıklarını da anlatan Fatih Terim, "Ben 2011'de Galatasaray’a yeniden döndükten sonra, ilk iki senede iki şampiyonluk yaşadım. Şampiyonlar Ligi’nde güzel bir serüvenimiz oldu. Bazen düşünürüm, belki VAR olsa, o sezon yarı finale de çıkabilirdik. Kim bilir… Fenomen bir takım vardı o iki sezonda."

"Beyaz gömlek giyersem, dikkat etmesi gerekenler olabilir"

"Eskiden 'hayır, o isim şu camianın sembolü' dediğimiz kişilerin hızlı bir şekilde yer değiştirdiği bir futbol dünyasındayız. Artık gündemler çok hızlı değişirken hafızalar daha çabuk siliniyor. Ve bazı ceketler de birtakım insanlara büyük geliyor. Giydiğim gömlekten bir anlam çıkarabilirsiniz. Gömleğimin renginden, yakasının duruşuna kadar... Tesadüf diye düşünmeyin. Bir de, beyaz gömlek giyersem, dikkat etmesi gerekenler olabilir."

"O yüzden ağırdır"

"İnsanlar, verdikleri kararlarla veya yaptıkları tercihlerle yaşar. Bazen öyle derin yaşarsınız ki üzüntüleri, onların gelecek mutlulukların habercisi olduğunu bilemezsiniz. O yüzden ağırdır."  dedi.

"Ben Galatasaraylı'lığı, en iyilerden öğrendim"

"Beni Adana’daki evimden İstanbul’a götürürken rahmetli babam, Metin Abi’nin kulağına eğilerek, “evladım sana emanet, yolunuz açık olsun; Allah utandırmasın” demişti. Ben Galatasaraylı'lığı, en iyilerden öğrendim." 

"Ben futbola aşığım"

"Çok futbol insanından duymuşsunuzdur, 'eve gelince futboldan konuşmam, kendi maçlarım dışında hiç maç izlemem, futbolu düşünmem ve zihnimi rahatlatırım.' diyen. Ben zihinsel rahatlamamı hayal kurarak, bu hayale ulaşmak için kendimi programlayarak yaşarım. Ben futbola aşığım, tüm gün futbol izledikten sonra bile gecenin bir yarısı bir televizyon kanalında futbol maçına denk gelirsem, dünyanın en mutlu insanıyım. O yüzden zihnimi de bedenimi de futbolla besliyorum ve onunla rahatlatıyorum."

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2022, 15:04
YORUM EKLE