"Galatasaray, fırsatı değerlendirip transferde asıl bombayı patlatıyor"

Galatasaray'a önerilen Renato Sanches’e teknik heyetten veto geldi. Orta sahaya takviye çalışmalarını sürdüren Galatasaray’ın gündemine ise sürpriz bir isim girdi.

"Galatasaray, fırsatı değerlendirip transferde asıl bombayı patlatıyor"

Galatasaray'da orta saha transferi doğrultusunda gündeme sürpriz bir isim daha geldi.

MOURİNHO, SANCHES'İ KADRODA DÜŞÜNMÜYOR 

Yaz döneminde Galatasaray’ın da kadrosuna katmak için çok uğraştığı Renato Sanches, Roma’ya kiralık gitse de İtalya’da aradığını bulamadı.

Uzun süre sakatlıklarla boğuşan, forma istikrarı yakalayamayan 26 yaşındaki Portekizli orta saha, hocası Mourinho tarafından sezonun 2. yarısında kadroda düşünülmüyor.

GALATASARAY'A ÖNERİLDİ AMA...

Kiralık sözleşmesinin feshi gündeme gelen Renato, menajerler tarafından Galatasaray’a da önerildi. Ancak Sarı Kırmızılılar ilk etapta Portekizli oyuncuya çok da sıcak bakmıyor. Aslan’ın hocası Okan Buruk ve kurmayları, daha hazır bir isimle çalışmak istiyor.

Renato Sanches, İtalya Ligi’nin ilk yarısında sadece 5 maçta toplam 116 dakika forma şansı bulabildi. Avrupa Ligi’nde de 4 maçta 111 dakika görev alan Sanches’in, kulübü PSG’ye geri dönmesi bekleniyor.

Sarı Kırmızılılar, ara transferin son gününe kadar listenin ilk sırasındaki adaylarla görüşecek. Ancak hedefteki takviyeler gerçekleşmezse, Renato’nun yeniden gündeme gelme ihtimalinin bulunduğu belirtiliyor.

HEDEFTEKİ İSİM SOFYAN AMRABAT 

Cim Bom'da hedef ise bambaşka... Sarı Kırmızılılar, Manchester United forması giyen 27 yaşındaki Faslı ön libero Sofyan Amrabat’ı kadrosuna katmak istiyor.

United’ın sezon başında 30 milyon Euro’ya Fiorentina’dan transfer ettiği tecrübeli futbolcu, İngiliz devinde şu ana kadar beklentileri karşılayamadı.

Orta sahaya yeni takviyeler yapmak isteyen Premier Lig ekibi, Amrabat’ı gözden çıkarmış durumda. Galatasaray cephesi de bu fırsatı değerlendirip uygun bir maliyetle orta sahasını güçlendirmeyi hedefliyor.

GALATASARAY'A KARŞI ZORLANDI

Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda Galatasaray’a karşı da görev yapan Sofyan Amrabat, takımdaki eksikler nedeniyle sol bekte forma giymiş, ancak Sarı Kırmızılı hücum oyuncularını durdurmakta zorlanmıştı.

TORREIRA İLE İKİLİ OLACAK

Aslan’ın hocası Okan Buruk ise orta alanda çok iyi bir performans sergileyen Amrabat’ı Torreira’nın yanında kullanıp merkezi güçlendirmeyi planlıyor. Faslı yıldız defansif özellikleri kadar top tekniği ve uzak mesafeye adrese teslim paslarıyla da dikkat çekiyor.

Sofyan Amrabat aynı zamanda bir dönem Galatasaray forması giyen kanat oyuncusu Nordin Amrabat’ın da kardeşi.

Sarı-Kırmızılı takıma transfer olmaya sıcak bakan tecrübeli futbolcu, önümüzdeki günlerde Fas Milli Takımı formasıyla Afrika Kupası’nda yer alacak ve ocak ayındaki kulüp maçlarında görev alamayacak.

Kaynak: Fanatik

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2024, 19:05
YORUM EKLE