"Galatasaray, Guardiola'yı getiriyor! Dünya konuşacak"

Galatasaray, bu yaz bir turnuva organize edecek. Bu turnuvaya Güney Amerika'nın en büyük iki takımı Flamengo ve Boca Juniors ile birlikte, Premier Lig devi Manchester City katılacak.

"Galatasaray, Guardiola'yı getiriyor! Dünya konuşacak"

Güney Amerika’nın en büyük iki takımı ve bir Premier Lig takımı yaz aylarında Türkiye’ye gelecek. Galatasaray tarafından organize edilecek turnuvada boy gösterecek.

İSTANBUL'DA DEV TURNUVA

Organizasyonu adı açıklanmayan bir Türk işadamı planlıyor. İddiaya göre bu iş adamı İstanbul’da Galatasaray’ın ev sahipliğini yapacağı dev bir turnuva için çalışmalarda bulunuyor.

GÜNEY AMERİKA'NIN İKİ DEVİ VE MANCHESTER CİTY

İlk hedefi Brezilya’dan Flamengo ile Arjantin’den Boca Juniors ile beraber Premier Lig’den de Manchester City’yi yaz aylarında İstanbul’da yapılacak bir turnuvada karşılaştırmak.

Amaç turnuvanın Brezilya ve Arjantin Liglerine kış arası verildiği tarihte düzenlenmesi. Flamengo ve Boca Juniors’un alternatifleri ise Brezilya’dan Palmeiras ve Atletico MG ile Arjantin’den River Plate ile San Lorenzo. Premier Lig’den ise City’ye alternatif olabilecek çapta bir takıma gidilecek.

Amaç turnuvaya süreklilik kazandırmak. Her yıl aynı tarihlerde rutin olarak oynanmasını sağlamak. Turnuvanın ya Galatasaray’un kurucusu Ali Sami Yen ya da Metin Oktay adıyla anılması düşünülüyor.  

Bu yazın seçilmesinde önemli bir neden ise o tarihlerde bir Dünya Kupası, Avrupa Kupası ya da Copa America oynanmayacağı için dünya futboluna uluslarası bir turnuva kazandırmak.

Kaynak: Fotospor

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2023, 14:47
YORUM EKLE