"Galatasaray, Uğurcan Çakır için 8 milyon Euro teklif edecek"

Trabzonspor'un Uğurcan Çakır için istediği 15 milyon Euro'yu veren çıkmadı. Galatasaray, sezon sonunda tecrübeli kaleci için hamle yapacak.

"Galatasaray, Uğurcan Çakır için 8 milyon Euro teklif edecek"

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa koşan Galatasaray'da transfer hareketliliği de yaşanıyor. Florya'da herkes şampiyonluğa kenetlenirken sarı-kırmızılı idareciler 2023-24 model Galatasaray için kolları sıvamış durumda.

Bir süredir takviye planlanan bölgeler için Okan Buruk'la masada olan sarı-kırmızılı yetkililer yurt dışında temaslarda bulunurken yurt içinde de gaza basacak.

UĞURCAN ÇAKIR, GÜNDEME GELDİ

TFF'nin mevcut yabancı oyuncu kuralını bir sezon daha devam ettirme kararı sonrasında yerli oyuncu takviyesi yapmayı düşünen Galatasaray'ın gündemine Uğurcan Çakır transferi geldi.

Fernando Muslera ile şampiyonluğa koşan sarı-kırmızılıların, Uruguaylı file bekçisi ile rekabete girebilecek bir yerli kaleci almayı düşündüğü öne sürüldü.

Trabzonspor'da geçen sezon başında ayrılığı gündeme gelen ancak tekliflerin yetersiz bulunduğu Uğurcan Çakır için devreye girilebileceği iddia edildi.

Uğurcan Çakır'ın yeni bir macera aramak için ayrılabileceği iddiaları kulislerde konuşulurken sarı-kırmızılıların da Trabzonspor'un kapısını sezon sonunda çalabileceği öğrenildi.

15 MİLYON EURO OLARAK BELİRLENMİŞTİ

Bordo-mavililer daha önce Uğurcan Çakır için 15 milyon Euro gibi bir bonservis bedeli belirlemiş ancak bu rakama yaklaşan bir teklif gelmemişti.

GALATASARAY'DAN 7-8 MİLYON EURO

Galatasaray'ın milli file bekçisi için ekonomik olarak şartları zorlayacağı ve 7-8 milyon Euro'lara kadar çıkacak bir teklif hazırlığına girdiği kaydedildi.

27 yaşındaki file bekçisini kadrosuna katarak kalede de yerli alternatif yaratmayı düşünen Galatasaray, Muslera sonrasında da şampiyon kaleciyle yola devam etmeyi planlıyor.

OKAN KOCUK'LA YOLLAR AYRILIYOR

Galatasaray'da kaledeki diğer bir değişim ise Okan Kocuk'la yaşanıyor. Sarı-kırmızılılar, tecrübeli file bekçisiyle yollarını ayırıyor.

Geçen sezon Giresunspor'da gösterdiği performansla ligin dikkat çeken kalecilerinden olan 27 yaşındaki futbolcu bu sezon Muslera'dan formayı almakta zorlandı.

Okan'ın kariyerinin kritik bir dönemine girdiği, forma giyebileceği bir kulüpte düzenli oynama şansı elde etmek istediği öğrenildi.

Galatasaray'da mutlu olsa da kariyerinde yeni bir sayfa açmak isteyen Okan'ın bu görüşü sarı-kırmızılı yetkililer tarafından da saygıyla karşılandı.

27 yaşındaki file bekçisiyle sözleşme yenilenmeyecek ve Okan Kocuk sezon sonu itibarıyla Galatasaray'dan ayrılacak.

Kaynak: Habertürk

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2023, 02:03
YORUM EKLE