Galatasaray yeni 10 numarasını buldu! Ülkesinin en değerli futbolcusu...

Galatasaray, 10 numara transferi için düğmeye bastı. Arsen Zakharyan ve Giannis Konstantelias ile görüşmelerini sürdüren Cimbom, B planını devreye soktu.

Galatasaray yeni 10 numarasını buldu! Ülkesinin en değerli futbolcusu...

B planını hazırlayan sarı-kırmızılılar, İsviçre ekibi Young Boys forması giyen Fabian Rieder'i listeye dahil etti.

10 milyon Euro'luk piyasa değeri ile İsviçre Süper Ligi'nin en değerli futbolcusu olan 21 yaşındaki 10 numara, sezon başında da Galatasaray'ın gündemine gelmiş ancak adım atılmamıştı.

MENAJERİYLE ÖN TEMAS KURULDU

Yönetimin, İsviçreli oyuncunun menajeriyle ön teması kurduğu ve şartların oluşması halinde görüşmelere başlanacağı öğrenildi.

Kulübü ile Haziran 2025'e kadar sözleşmesi olan Rieder, merkez ve kanatlarda da görev yapabilmesi nedeniyle teknik direktör Okan Buruk'tan onay aldı.

DÜNYA KUPASI'NDA FORMA GİYDİ

Futbola ülkesinin takımlarından Solothurn'un altyapısında başlayan Fabian Rieder, 2017 yılında 16 yaş altı takımına katıldığı Young Boys'ta, 2021'in ocak ayında A takıma yükseldi.

Duran top, pas isabeti, pres aktifliği, oyun vizyonu, top kontrolü, teknik ve sezgi yeteneğiyle dikkat çeken 21 yaşındaki oyuncu, bu sezon tüm kulvarlarda 26 maçta 4 gol ve 6 asist kaydetti. Ligde 19 maçta 1.561 dakika görev yapan Rieder, 4 kez haftanın ilk 11'ine seçildi.

İsviçre Milli Takımı'nda da oynayan Rieder, Katar Dünya Kupası'nda ilk kez şans buldu ve milli formayı 2 kere terletti.

Kaynak: Fanatik

YORUM EKLE