Galatasaraylıları sevinçten çılgına döndürecek haber geldi!

Ara transfer döneminde Patrick van Aanholt'u kadrosuna katan PSV Eindhoven, yıldız oyuncunun bonservisini Galatasaray'dan alacak.

Galatasaraylıları sevinçten çılgına döndürecek haber geldi!

Hollanda Ligi ekiplerinden PSV Eindhoven, ara transfer döneminde Galatasaray'dan kiraladığı Patrick van Aanholt için harekete geçti. Hollanda devi, başarılı performans gösteren sol bek oyuncunun bonservisini alacak. İşte detaylar...

Galatasaray'da Patrick van Aanholt bu sezon gösterdiği performansla eleştirilen isimlerin başında geldi. Tecrübeli futbolcu, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda toplam 14 maçta forma şansı buldu. Patrick van Aanholt bu süreçte 2 asist yapma başarısı gösterdi.

Gözden çıkarıldı, PSV'ye gitti

Okan Buruk, Patrick van Aanholt'un performansı sonrası tecrübeli sol bekin ayrılmasına izin verdi. 32 yaşındaki futbolcu sezon sonuna kadar PSV Eindhoven'a kiralandı. Galatasaray'ın herhangi bir kiralama bedeli almayacağı belirtildi.

Galatasaray'dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel Futbolcumuz Patrick John Minguel Van Aanholt'un 2022-2023 futbol sezonu sonuna kadar geçici transferi konusunda PSV N.V. Kulübü ile anlaşmaya varılmıştır."

Philipp Max, PSV'ye geri dönmeyecek

Skorer'in derlediği habere göre; PSV Eindhoven'ın Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt'a kiraladığı sol bek Philipp Max, Hollanda temsilcisine geri dönmeyecek.

PSV Eindhoven ile Eintracht Frankfurt arasındaki anlaşmada Philipp Max'n Alman ekibinde 6 resmi maçta oynaması halinde oyuncuyu 2 milyon Euro karşılığında satın alma zorunluluğu vardı. Philipp Max'in bu sayıya ulaşmasının ardından zorunlu satın alma opsiyonu maddesinin devreye girdiği vurgulandı.

PSV, Patrick van Aanholt'u kadroda tutmak istiyor

PSV Eindhoven'ın Galatasaray'dan kiraladığı Patrick van Aanholt hakkında kararını verdiği belirtildi. Hollanda basınındaki haberde; PSV Eindhoven'ın tecrübeli sol beki gelecek sezon da kadrosunda tutmak istediği kaydedildi.

PSV Eindhoven'ın Patrick van Aanholt'un bonservisini almak istediği ve Galatasaray'ın pazarlıklarda sorun çıkarmasının beklenmediği aktarıldı. Hollandalı futbolcu, PSV Eindhoven'da 9 maçta forma şansı buldu ve 1 asist yapma başarısı gösterdi.

G.Saray'la sözleşmesi gelecek yıl bitiyor

Patrick van Aanholt'un Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek.

Hollandalı sol bekin güncel piyasa değeri 3 milyon 200 bin Euro. Den Bosch altyapısında yetişen Patrick van Aanholt daha sonra PSV Eindhoven, Chelsea, Coventry City, Newcastle United, Leicester City, Wigan Athletic, Vitesse, Sunderland ve Crystal Palace formaları giydi. 32 yaşındaki oyuncu Hollanda Milli Takımı'nda 19 maçta oynadı.

Kaynak: Ajansspor

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2023, 15:17
YORUM EKLE