Güntekin Onay: "Icardi’nin 2 gol attığı Galatasaray - Beşiktaş derbisinden sonra..."

Güntekin Onay: "Icardi’nin 2 gol attığı Galatasaray - Beşiktaş derbisinden sonra..."

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftası geride kalırken Hürriyet Yazarları Fırat Aydınus, Güntekin Onay, Uğur Meleke ve Mehmet Arslan, Galatasaray'ı değerlendirdi.

UĞUR MELEKE: "KARMAŞIK DENKLEMLERE FARKLI ÇÖZÜMLER ÜRETTi"

Bu rekorun temelindeki iki ana faktör, doğru teknik direktör seçimi ve kaliteli/derin kadro. Okan Buruk daha önce Elazığ’da, Akhisar’da, Antep’te, Başakşehir’de karmaşık denklemlerle uğraşmış ve bunlara farklı çözümler üretmiş deneyimli bir teknik direktör. Galatasaray’da da geçiş sürecini çok iyi yönetti, zekası ve karakteriyle tüm kadronun saygısını kazanıp, iyi verim almayı başardı. Tabii ki Galatasaray kadrosu da çok derin ve kaliteli. En son 10 yıl önce Drogba, Sneijder, Burak, Selçuk’lu kadro belki bu denli kaliteliydi. O kadro Devler Ligi’nde çeyrek final oynamıştı, bu oyuncu grubunun da kalibresi bence o.

FIRAT AYDINUS: "FARKLI REKORLAR KIRMA HEDEFi EKSTRA MOTiVASYON SAĞLIYOR"

İlk 10 hafta itibariyla G.Saray’ın bu seviyeye geleceğini kimse tahmin etmiyordu. Bu başarının kahramanlarında ilk sıraya Okan Buruk yazılmalı. Farklı rekorlar kırma hedefleri sarı kırmızılılara ekstra motivasyon sağlıyor. Sezonun boyu daraldıkça yeni transferlerin etkisi daha da artacak. Özellikle Zaniolo-İcardi ikilisi önemli rol oynayacak. Bu G.Saray’ın hiçbir maçta gol sorunu yaşayacağını sanmıyorum. Ancak, cezalı Nelsson ve oynamadığı takdirde Mertens’in eksikliğini Konya’da hissedebilir.

MEHMET ARSLAN: "G.SARAY’DAKi DEĞiŞiM BURUK’UN YÖNETiM BECERiSiNiN ÜRÜNÜ"

Yıldızlar topluluğuna dönüşen bir takımda egoları yönetmek bile başlı başına lider bir karakter gerektirir. Dışarı yansımasa da, Okan Buruk bunu mükemmel bir şekilde hayata geçiriyor. Transferlerdeki yönetim becerisini de göz ardı etmiyorum ama kadroya katılan oyuncuların verimliliğini artırmak ve her hafta gelişme kaydeden bir takım olmak, benim için bir teknik adam becerisidir. Buruk sadece saha içinde değil, saha dışında yönetimle de uyumu sağlayan bütüncül bir liderlik yakaladı.

GÜNTEKiN ONAY: "FUTBOLUN GEREKTiRDiKLERiNi BiLEN, YARATICI BiR TEKNiK ADAM"

Galatasaray, transfer döneminde uluslararası düzeyde önemli futbolcuları renklerine bağladı. Mauro İcardi’nin 2 gol attığı Beşiktaş derbisinden sonra da oyun anlamında adeta şaha kalktı. Hem ofansif hem de defansif anlamda kolektif hareket eden, iyi baskı yapan tempolu bir takım inşa etti Okan Hoca. Kadro kalitesi dışında Okan Buruk, günümüz futbolunun gerektirdiklerini bilen, zeki ve yaratıcı bir teknik adam. Bu başarının mimarı kesinlikle Okan Buruk’tur.

Kaynak: Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2023, 01:01
YORUM EKLE