Gürcan Bilgiç: "Galatasaray'da mutsuzsa ve gitmek istiyorsa tutmak akıllıca değil"

Galatasaray'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Ocak ayında yeni transferlerin yanı sıra ayrılıklar olacak.

Gürcan Bilgiç: "Galatasaray'da mutsuzsa ve gitmek istiyorsa tutmak akıllıca değil"

Sabah Gazetesi spor yazarı Gürcan Bilgiç, Galatasaray'ın gündemiyle ilgili yorumlarda bulundu.

Bilgiç'in açıklamaları şu şekilde:

"FİNALE YAKIŞAN İLK KENT HATAY'DIR"

Bu finale yakışan ilk kent Hatay'dır. Depremin yaralarını sarmaya çalışan, Atatürk'ün emaneti olan bu kentin halkına, bu moral verilebilir. İkincisi Samsun elbette. Cumhuriyet'in 100. yılında anlamı büyük. Riyad'da yaşananlardan sonra Atatürk Olimpiyat Stadı da bu maçın bir numaralı adayı haline geldi. Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları derbiyi "Atatürk Bayramı"na çevirirler. Süper Kupa'nın adını da "Atatürk Kupası" yapabiliriz.

"İKİ TARAF DA ASLINDA MUTLUDUR"

Her iki takım futbolcularının da ertelemeden etkilendiğini düşünmüyorum. Tek problemleri tatillerinden gün eksilmesi. Ona üzülmüşlerdir. Derbiler yıpratıcı maçlardır. Hem fizik hem de psikolojik olarak öncesi ve sonrasında yara bırakır. Yani; iki taraf da aslında mutludur.

"SOL BEK OLMAZSA OLMAZ"

Galatasaray'ın Icardi'yi yedeklemesi gerekiyor. Sol bek olmazsa, olmazı… Fenerbahçe sadece kalitesini yükseltecek bir oyuncu, altı-sekiz oynayabilecek bir orta saha bulursa rahatlar. Stoperde de aynı durum söz konusu. Takımdan ayrılacak oyuncular olabilir, buna göre de bir planlama yapacaklardır. Peres ve Lincoln'ün takıma döneceğini de hesaplamak durumundalar. Fenerbahçe'nin kalitesini korumaya, Galatasaray'ın ise eksiklerini gidermeye ihtiyacı var. İşin özeti bu.

"GİTMEK İSTİYORSA TUTTMAK AKILLICA DEĞİL"

Ziyech ile birlikte Zaha transferi de Şampiyonlar Ligi için yapıldı. Gruptan çıkamayıp elde Avrupa Ligi kalınca, Ziyech'in eksikliği "eyvah" denilecek durumdan çıktı. Barış Alper de var ellerinde, Tete de… Eğer bir oyuncu mutsuzsa ve gitmek istiyorsa tutmak akıllıca değil. Madem ki ipler koptu, yeni planlar devreye girmeli. Çünkü Ziyech, Kerem, Icardi hattına eklenen ciddi bir atak seçeneğiydi. Zor durumlar için "yangın düğmesi" oluyordu.

Kaynak: Sabah

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2024, 15:30
YORUM EKLE