Halil Akbunar: "Mental olarak çöküntüdeydim, bir hata oldu, beni çok yıprattı"

Galatasaray'ın transfer gündeminde olan ve Belçika Ligi ekiplerinden Westerlo forması giyen Halil Akbunar, açıklamalarda bulundu.

Halil Akbunar: "Mental olarak çöküntüdeydim, bir hata oldu, beni çok yıprattı"

Halil Akbunar, TRT Spor yayınında Belçika'da ailesinden uzak kalmasının verdiği zorluğua dikkat çekti.

Akbunar'ın açıklamaları şu şekilde:

"Mental olarak çöküntüdeydim"

Galatasara ile adı anılan Halil Akbunar; "Türkiye'den uzaklaşmam gerekiyordu. Mental olarak çöküntüdeydim. Ama bir hata oldu ve 4 ay ailemden uzak kaldım. Bu beni çok yıprattı. Çocuklarımın özlemi falan, hasta olduklarında 'Sen neredesin?' dediği' zaman benim için çok zor geçiyordu." 

"Sinan abi benimle çok ilgilendi"

"Adaptasyon sürecinde Sinan Bolat abi burada diye söylemiyorum, herkese söylüyorum Sinan abinin sayesinde belki 5-6 ay daha adapte olacağım halde 1-2 aya indirdi. Benimle çok ilgilendi. Bundan öncesi Sinan abiyi hiç tanımıyordum ben. Sadece milli takımın kalecisi Sinan Bolat olarak biliyordum ben."

"Bakalım ileriki zamanlarda neler olacak göreceğiz"

"Ama gördüğümde güzel bir abi, güzel bir dost olarak bana çok yardımcı oldu. Ona da buradan teşekkür ediyorum. Alıştım buraya. Futbol olarak tabii ki onların fiziksel seviyesine çıkmak biraz zaman aldı çünkü günde üç antrenman yapmak zorunda kaldım o seviyeye çıkabilmek için. Bunu da başardım. Şu an herkes memnun fiziksel kalitemden dolayı. Bakalım ileriki zamanlarda neler olacak göreceğiz" dedi.

Westero ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2023 yılına kadar devam eden Halil Akbunar, bu sezon forma giydiği 13 maçta 3 gol ve 3 asist kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2022, 21:16
YORUM EKLE