Hamza Hamzaoğlu: "TV'yi açtım, Galatasaray 3 yıllık kontrat yapmış ama son gün mesaj attı ve gitti"

Galatasaray'da 2014-2015 sezonunda 3 kupa kazanan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, açıklamalarda bulundu.

Hamza Hamzaoğlu: "TV'yi açtım, Galatasaray 3 yıllık kontrat yapmış ama son gün mesaj attı ve gitti"

Markaj Youtube kanalında Galatasaray'ın eski teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray dönemlerine dair açıklamalar yaptı.

Hamzaoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"SABRİ SARIOĞLU VE YASİN ÖZTEKİN'İ GERİ KAZANDIK"

"Prandelli, Sabri Sarıoğlu'nu kadro dışı bırakmıştı. Daha sonra yönetim kararıyla A Takımda çalışmalara başladı. Biz de şans vermeye başladık. Faydası oldu. Yasin Öztekin ise farklı, çabuk bir oyuncuydu. Dripling yapabilen, iki tarafa ters çalımlar atabilen, asist yapan, gol atabilen özelliği vardı. Faydalanabileceğimizi düşündük. Kulüp, Karabükspor'la anlaşmıştı ancak gitmek istemediğini söyledi bana. Şampiyon olduğumuz sene bize büyük katkı verdi. Gelir gelmez Sabri ve Yasin'i geri kazandık diyebilirim."

UMUT BULUT CEVABI

"Umut Bulut'un kontratı bitecekti, 'Ben onunla anlaştım' demedim. Zaten kontratı otomatik olarak uzayacaktı ve öyle oldu. Bunu demek istemiştim. Taraftarımızın sosyal medayada öyle bir tepkisi oluştu ki gerçekten anlam veremedim. Eğer bu iş kendi futbolcumuza tepki göstererek olacaksa bize de söylesinler nasıl oluyor bilelim."

"VASAT OYUNCU SEVİYOR" ELEŞTİRİLERİ İÇİN AÇIKLAMA

"2.5 milyon Euro'luk maaşı olup 5-6 maça çıkan oyuncular vardı. Neden bunları gönderip 600-700 bin Dolar maaşı olan oyuncu almayayım? Onların yerine çalışkan, dürüst, yetenekli oyuncular aldım. Maaliyetleri kulübün sırtından atmak istedim. Bursaspor'da o dönem Batalla'ya 1.5 milyon Euro maaş verip transfer etmiştik. Podolski geldi. Bunlar hem yıldız hem de katkı veren oyunculardı. Scout ekibi liste yapıyor 3 milyon Euro maaş, 3-4 milyon Euro imza parası, nasıl alacaksınız? Üstelik bunlar kelepir gibi gözüken oyunculardı."

"ALEX TELLES VE BRUMA GİTMEK İSTEDİ"

"Alex Telles ve Bruma gitmek istedi. Kiralık gönderdik. İkisine de daha iyi dönüp kendilerinden fayda sağlayacağımızı söylemiştim. Daha sonra kendilerini gösterip rekor ücretle başka takımlara transfer oldular. Galatasaray'a para kazandırdılar."

"MARIO GOMEZ'İ ALACAKTIK AMA 10 MİLYON EURO OLUNCA VAZGEÇTİK"

"Menajerler bize Mario Gomez'i önerdi. Alacaktık ama bize gelen rakam 10 milyon Euro olunca vazgeçtik. Beşiktaş 5 milyon Euro'ya bitirmişti, eğer 5 milyon Euro civarı olsaydı biz de alabilirdik. Her zaman ekonomi ve maaliyetle kulübün isteklerini bir arada yürütmek zorundaydık."

"ARSENE WENGER İLE PODOLSKİ TRANASFERİNİ KONUŞMUŞTU"

"Şampiyonlar Ligi'ndeki Arsenal maçında Abdürrahim Albayrak, Arsene Wenger ile Podolski transferini konuşmuştu. Onay verdiler ancak ödeme kağıtlarına bakınca devre arası transfer yapamayacağımızı söyledi. Hiçbir transfer yapmadan 3 kupa kazanmıştık."

FELİPE MELO'NUN AYRILIK SÜRECİ

"Melo, 'Çocuklarım büyüdü, okul çağına geldiler. Ben misyonumu tamamladım, ayrılmak istiyorum, 1 yılım daha var ama İtalya'ya yerleşeceğim, ailemle orada yaşayacağım.' dedi. Ben de onay verdim. Melo gitmeden hamle yapmak istemedim. Aradan günler geçti, sonuç yok. 'Gel, 1 sene kal kontratını tamamla ondan sonra gidersin' dedim. Kampa geç katıldı, TV'yi açtım, bir baktım, kendisiyle 3 yıllık kontrat yapılmış. Sneijder, Hakan ve diğerleri bekliyor. Başkan Dursun Özbek'e 'Niye böyle bir şey yaptınız? Melo gitmek istiyordu' şeklinde serzenişte bulundum. Zaten geç geldiği için takım üzerinde olumsuz hava vardı. Oyuncular da tavırlarıyla kampta bana tepki gösterdi. Yönetim olmadığı için bunu sadece biz yaşadık. Son gün 'Artık gitmek istiyorum' diye mesaj attı ve gitti."

DE JONG, KHEDİRA, GROSSKREUTZ SÖZLERİ

"Melo'nun yerine orta sahaya De Jong ve Khedira'yı düşünüyorduk. Ancak bize çabuk çabuk bitirmemiz gereken bir hamle gerekiyordu. Grosskreutz, 3 veya 4. tercihimizdi. 'Hemen uçak biletini al, gel bitirelim' dedik. Yanlış bilgi sisteme girilince lisansı çıkmadı ve oynayamadan gitmek zorunda kaldı. Bizden sonra Mustafa Hoca da katkı alamadı."

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2024, 16:19
YORUM EKLE