İlker Yağcıoğlu: "Ben Galatasaray'da olsam 'Aldığı topları rakibe veriyor, ben daha iyi iş yaparım' derim"

Galatasaray, derbi mücadelesinde Beşiktaş'ı Mauro Icardi'nin golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı.

İlker Yağcıoğlu: "Ben Galatasaray'da olsam 'Aldığı topları rakibe veriyor, ben daha iyi iş yaparım' derim"

TRT Spor yorumcusu İlker Yağcıoğlu, Galatasaray - Beşiktaş derbisini değerlendirdi.

Yağcıoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"GERİDEN OYUN KURMAK BİR HASTALIKTIR"

"Beşiktaş'ın stoperi ve orta alandaki ön alan ikilisi geriden oyun başlatacak yeteneklere sahip değil. Bunu da net bir şekilde gördük. Yenilginin en büyük nedenlerinden biri geriden oyun başlatma. Geriden oyun kurmak benim için bir hastalıktır. Beşiktaş bunun cezasını yaşadı."

"GALATASARAY, PANİK YAŞADI"

"İlk 20 dakika Beşiktaş iyi oynadı. Tempolu başladı. Sonra yavaş yavaş oyun dengelendi. Icardi ile gelen gol ve Mert'in atılması her şeyi bitirdi. On kişi kalınca Beşiktaş ileri gidemedi. İkinci yarıda Galatasaray gereksiz bir panik yaşadı."

"ICARDI'Sİ OLAN KAZANDI"

"İkinci yarıda on kişiyle oynanan oyun Beşiktaş için umut vadetti diyebilirim. İkinci yarıda Beşiktaş'ın oyununu ben kendi adıma beğendim. Ama sonuçta ne oldu? Icardi'si olan kazandı."

"KEREM AKTÜRKOĞLU ETKİSİZDİ"

"İlk devre Kerem Aktürkoğlu'nun rakip yarı sahada pas isabeti yüzde 28. Üç toptan ikisini rakibe atmış. Topla da çok fazla buluşmamış. Buluştuğunu rakibe atmış. Ben Mertens yerinde olsam 'Aldığı topları rakibe veriyor, ben daha iyi iş yaparım' derim. Kerem etkisizdi. Bir çok pozisyonu öldürdü. Oyundan çıkan ismin Tete değil, Kerem olması lazımdı. Taraftar da ona homurdandı. Tete, çok çok iyi oynadı."

"ICARDI DURDURULAMADI"

"Icardi bazı pozisyonlarda bildiğin Amartey'i ezdi. Icardi durdurulamadı."

"BEŞİKTAŞ'TA ÜRETKENLİK YOKTU"

"Burak Yılmaz , Gedson Fernandes ve Tayfur Bingöl'ü hücuma destek vermeleri yönünde tembihlemiş. Maçın ilk bölümüne baktığımızda da sürekli ceza alanına koşular yaptılar ama topla hiç buluşamadılar. Beşiktaş'ta da bu üretkenlik hiç yoktu."

"İKİ KİŞİ ÇIKIP MAÇI ALIYOR"

"Galatasaray'da iki kişi çıkıyor, maçı alıyor. Icardi çözüyor işi. Bir gün Zaha çözer, bir gün Tete çözer, Kerem çözer. Çözer de çözer." ifadelerini kullandı.

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2023, 10:02
YORUM EKLE