İrfan Buz: "Böyle soruların sorulmasını garipsiyorum, Galatasaray'ı hak etti"

Teknik Direktör İrfan Buz, Galatasaray'ın gündemini değerlendirdi.

İrfan Buz: "Böyle soruların sorulmasını garipsiyorum, Galatasaray'ı hak etti"

Teknik Direktör İrfan Buz, Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Okan Buruk ve sarı kırmızılıların genel durumu ile ilgili yorumlar yaptı.

Buz'un açıklamaları şu şekilde:

"OKAN BURUK, YOLU KISALTMA HAMLESİDİR"

- Galatasaray, Okan Buruk gibi yerli bir teknik adama güvendi. Yönetim bir mesaj verdi. Okan Buruk için, 'Oraya hazır mı?' şeklinde benim de garipsediğim sorular görüyorum. Sizin fikriniz nedir hocam?

"Okan Buruk, Türkiye Kupası'nı kazandı Akhisarspor'la. Başakşehir ile Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Devamlı üzerine koyarak giden bir teknik adamdan bahsediyoruz. Okan Buruk bunu fazlasıyla hak etti. Okan Buruk, Galatasaray'da yolu kısaltma açısından önemli bir hamle. Önceden teknik direktörlerin bazı apoletleri getirmesi gerekiyordu ki üst düzey takımları çalıştırabilsin. Bugün çok farklı bir dönem var. Teknik adamlar sosyal medyadan oralara gelebiliyor. Dolayısıyla Okan Buruk için böyle soruların sorulmasını ben de garipsiyorum. Okan Buruk orayı hak etti, başarılar diliyorum."

GEÇEN SEZONUN İZLERİ NASIL SİLİNİR?

- Galatasaray'ın kadrosunda yer alan oyuncuların hafızasında geçen sezonun izleri nasıl silinecek? Bu konu önemli. Ayrıca kaç transfer gerekiyor sizce?

"Avrupa'da iyi maçlar elbette vardı ama Fatih Terim ayrıldıktan sonra kaotik bir durum vardı. Takıma bir hava getirmek gerekiyor. Okan Buruk ve teknik heyettekiler bunu yapacaktır. Sportif Direktör Cenk Ergün de destek verecektir. Transferlere finansal açıdan da bakmak gerek. Okan Buruk, doğru transferler yaptıracaktır. Hocanın burada kararı önemli. Biz şimdi '5-6 yapmalı' deriz ama bu hocanın kararı. Tabii ki Galatasaray'a transferin şart olduğunu biliyoruz."

Kaynak: Sporx

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2022, 12:14
YORUM EKLE