Kaya Çilingiroğlu: "Galatasaray'da Cristiano Ronaldo gibi, varlığını hep gösteriyor"

Galatasaray, sezona damga vurarak şampiyonluğa doğru ilerliyor.

Kaya Çilingiroğlu: "Galatasaray'da Cristiano Ronaldo gibi, varlığını hep gösteriyor"

TRT Spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu, Galatasaray ile ilgili yorumlarda bulundu.

Çilingiroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"GALATASARAY, 90 DAKİKA ÇATIR ÇATIR ÖNDE BASIYOR"

"Sezon başından beri Galatasaray'da hiçbir futbolcuda uzun süreli sakatlık görmüyoruz. Bir tek sanırım Mauro Icardi de yaşandı. Ziyech de Afrika Kupası'nda sakatlandı. Nisan ayına geldik, 90 dakika çatır çatır önde basıyorlar. Okan Buruk'un bu anlamda çok doğru bir antrenman sistemi uyguladığı ortaya çıkıyor. Diğer hocaların da incelemesi gerektiğini düşünüyorum."

"ELEŞTİRDİĞİMİZ ZAHA BİLE 15 GOLE KATKI YAPTI"

"Takımda kim girse mutlu, herkes görevini yapıyor. Eleştirdiğimiz Wilfried Zaha'nın bile 15 gole katkısı var. Muhtemelen kendisine yönelik eleştirileri üzerine almayacaktır. Çünkü adam gayetişini yapıyor. İngiltere'de de zaten öyle çok skorer bir futbolcu değildi."

"OKAN BURUK'UN HAKKINI VERMEK LAZIM"

"Okan Buruk, bu sene Kerem Demirbay diye bir futbolcuyu çok fazla ön plana çıkardı. Sezon başında yapılan transferler arasında geri planda kaldı ama takımda ciddi katkı sağlıyor. Barış Alper Yılmaz, millli takımın tartışmasız değişmez oyuncusu olacak. Nereye koysan oynayacak. Stoper hariç her yerde oynuyor. Bunları hep ortaya koyan Okan Buruk'tur. Okan Buruk'un hakkını vermek lazım. Artık Okan Buruk'u biraz daha konuşmak lazım." 

"OKAN BURUK, 'TÜRKİYE'NİN 1 NUMARASI BENİM' DEDİ"

"Galatasaray yönetimi, transferdeki hatalarına devam etmezse Okan Buruk ile Avrupa'da başka şeyler düşünülebilir. Büyük başarılar gelebilir. Bu sene itibariyle bence 'Türkiye'nin 1 numaralı teknik direktörü benim' dedi. Önümüzdeki sezon transferde sazı eline alması gerekiyor."

"GEDSON FERNANDES, MERTENS'İN 10'DA 1'İNİ YAPAMIYOR"

"Dries Mertens'in futbol üstü bir aklı var. Gedson Fernandes'in fiziksel ve atletik özellikleri Dries Mertens'in önünde. Teknik kalitesi de aşağı da değil ama yaptığı işler arasında uçurum kadar fark var. Orada işte futbol aklı ortaya çıkıyor. Gedson Fernandes'de sürat, çabukluk, hava hakimiyeti, güç, tempo, dripling var. Şut atıyor, geri geldiği zaman iki ayağını kullanıyor, araya bırakıyor, uzun atıyor ama bakıyorsun Dries Mertens'in yaptığı işin 10'da birini yapamıyor. Demek ki futbol sadece fiziksel özelliklerden ibaret değil. Dries Mertens, Adana Demirspor maçında 1-0'dan sonra takımının baskı yediği anlarda herkesi pas oyununa çevirdi, zaten sonra peş peşe goller geldi."

"MUSLERA, CRISTIANO RONALDO GİBİ"

"Cristiano Ronaldo'nun gol attıktan sonra 'Ben burdayım' diye sevinci var. Fernando Muslera da Ronaldo gibi. Galatasaray'da varlığını hep gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: habersarikirmizi.com

HABER SARI KIRMIZI uygulamamızı telefonunuza ücretsiz indirin, transfer haberlerini anında öğrenin. İndirmek için tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2024, 03:12
YORUM EKLE