Kazımcan Karataş Galatasaray’da! "Dört yıldızlı formayı giymek için sabırsızlanıyorum"

Galatasaray, Altay'dan Kazımcan Karataş’ı transfer ettiğini resmen açıkladı.

Kazımcan Karataş Galatasaray’da! "Dört yıldızlı formayı giymek için sabırsızlanıyorum"

Galatasaray, Abdülkerim Bardakcı'nın ardından ikinci transferini Kazımcan Karataş'ı kadrosuna katarak yaptı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

Kulübümüz, profesyonel futbolcu Kazımcan Karataş’ın transferi konusunda Altay Spor Kulübü ve oyuncunun kendisiyle anlaşma sağladı.

16 Ocak 2003 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Kazımcan Karataş, futbola Altay altyapısında başladı. Altay’ın alt yaş kategorilerinde oynadıktan sonra A takım kategorisine yükselen genç futbolcu, milli takım alt yaş kategorilerinde ise 16 maçta ay-yıldızlı formayı giydi.

Sol bek mevkisinde oynayan 19 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz sezon Altay’da 23’ü Süper Lig müsabakası olmak üzere toplam 32 maçta sahaya çıktı. 1733 dakika sahada kalan Karataş, bir gol ve iki asistlik istatistikle sezonu noktaladı.

Kazımcan Karataş’a Galatasaray’a hoş geldin diyor, kendisine sarı-kırmızılı forma altında başarılı bir kariyer diliyoruz.

Galatasaray Sportif A.Ş. profesyonel futbolcu Kazımcan Karataş’ın transferi konusunda anlaşma sağlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

Profesyonel Futbolcu Kazımcan Karataş ve Altay Spor Kulübü Derneği ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, Futbolcumuzun eski kulübüne net 20.000.000 TL transfer bedeli ödenecektir.

Futbolcumuzun kendisiyle de 2022-2023 sezonundan başlamak üzere 5 sezon için anlaşmaya varılmıştır. 

Buna göre, Futbolcumuza net 400.000 TL imza ücreti ödenecektir.

Ayrıca, Futbolcumuza 2022-2023 sezonu için net 5.350.000 TL, 2023-2024 sezonu için net 6.750.000 TL, 2024-2025 sezonu için net 7.500.000 TL, 2025-2026 sezonu için net 8.500.000 TL ve 2026-2027 sezonu için net 10.000.000 TL sezonluk ücret ödenecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Galatasaray'ın yeni transferi Kazımcan Karataş, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda kendisini sarı-kırmızı renklere bağlayan sözleşmeyi imzalamasının ardından Galatasaray Televizyonu’na konuştu.

“ŞANLI FORMAMIZLA ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

"Dört yıldızlı formayı giymek için sabırsızlandığını belirten Kazımcan Karataş, “Gerçekten çok mutluyum, çok güzel bir gün geçiriyorum. Umarım daha iyi günler bizi bekler, şampiyonluklar hep bizimle olur. Altay Spor Kulübü ve menajerim adına çok yoğun bir tempo geçti. Benim tek isteğim Galatasaray’da forma giymekti. Onu da gerçekleştirdik. Stadımızda formayı giymek için sabırsızlanıyorum, heyecanlanıyorum. Çok şanslıyım bence. Taraftarımızın önüne çıkmak için sabırsızlanıyorum. Misafir olarak geldiğimde tüylerim diken diken olmuştu çıktığımda. Umarım bu şanlı formamızla elimden geleni yapacağım.” ifadelerini kullandı. 

''TARAFTARIMIZ, BİZİ HER ZAMAN DESTEKLESİN. MAYISLAR BİZİMDİR!''

Hedefinin her sene olduğu gibi bu sene de kendini geliştirmek olduğunu söyleyen genç oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Galatasaray ile şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Hocamın ekibiyle birlikte bana katkı sağlayacağını düşünüyorum. İnşallah bu sene şampiyon olacağız. Florya’da ilk idmanımı gerçekleştireceğim benim için de ayrı önemi olacak o günün. 4 Temmuz’da hem hocamla hem de takım arkadaşlarımla tanışıp bir yola çıkacağız. Umarım bu yol şampiyonluk olur. Taraftarlarımız ilk maçımızdan son maçımıza kadar her zaman bizi desteklesinler. Mayıslar bizimdir! Umarım her şey gönlümüzce olur.”

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2022, 13:00
YORUM EKLE