"Koskoca Chelsea'ye transfer oldu, Rezerv Lig'deki oyuncunun arkasında kaldı! Yollar ayrılıyor!

Ocak ayı için transfer çalışmalarına şimdiden başlayan ve 45 günlük Dünya Kupası arasında kadro mühendisliğine gitmeye hazırlanan Galatasaray'da 2 futbolcunun hesabı kesildi.

"Koskoca Chelsea'ye transfer oldu, Rezerv Lig'deki oyuncunun arkasında kaldı! Yollar ayrılıyor!

2009-10 sezonunda Chelsea forması giyen tecrübeli isimle yolların ayrılacağı öğrenilirken Okan Buruk'un bir oyuncuya daha teşekkür edeceği bildirildi.

2022-2023 sezonunun yaz transfer döneminde birçok yıldızı kadrosuna katan Galatasaray, devre arası için çalışmalarını ince eleyip sık dokuyor. Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Medipol Başakşehir ile karşılaşan sarı-kırmızılılar, maçtan 7-0 gibi farklı bir skorla ayrıldı ve taraftarlarını mest etti..

Bu galibiyetle birlikte üst üste 3. maçını da kazanan Cimbom, lider Fenerbahçe'nin kaybettiği haftada puan farkını da 2'ye indirerek 2022 Dünya Kupası arasına moralli bir şekilde girdi. Tüm çalışmalarını şampiyonluğa yönelik yapan Aslan, transferde ise işi sıkı tutuyor..

Teknik direktör Okan Buruk, sarı-kırmızılılara geldiği günden bu yana istikrarlı bir performans sergileyemeyen Patrick Van Aanholt'la devam edilmemesini istedi. .

Deneyimli çalıştırıcı bu bölgede Emre Taşdemir ve Kazımcan Karataş'ı tercih etti. Yabancı bir oyuncu süre aldığında ise bu isim Leo Dubois oldu..

Bu bölgede yabancı sınırından dolayı yerli isimlere forma şansı veren Okan Buruk'un, aynı zamanda yüksek maliyeti nedeniyle Hollandalı sol bekle yollarını ayırmayı planladığı belirtildi..

2021 yazında bonservissiz bir şekilde G.Saray'a imza atan Van Aanholt, sarı-kırmızılılarda en son Süper Lig maçına 16 Eylül'de oynanan Konyaspor maçında çıktı. 32 yaşındaki sol bek, daha sonra Kastamonuspor ve Ofspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçlarında tercih edildi..

Galatasaray'ın forvet bölgesi için Benfica'dan satın alma opsiyonuyla birlikte kiraladığı Haris Seferovic, sarı-kırmızılılarda ligde skor katkısında bulunamadı..

1 milyon Euro'ya kiralanan ve 2.5 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu bulunan İsviçreli santrfor, son olarak Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Ofspor maçında formayı terletmişti..

Sarı-kırmızılı takım bu iki futbolcuyla yollarını ayırırsa yarım sezon için 2.05 milyon Euro tasarruf elde etmiş olacak. Bilindiği gibi van Aanholt G.Saray'dan yıllık 1.8 milyon Euro alırken, Seferovic ise 2.3 milyon Euro kazanıyordu.

Kaynak: Vatan

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2022, 22:26
YORUM EKLE