Levent Tüzemen: "9 kişiye bedel bir oyuncu, Galatasaray'ın görüştüğünü biliyorum"

Galatasaray, Süper Lig'de şampiyonluğa doğru ilerlerken hareketli günlerin yaşanması bekleniyor.

Levent Tüzemen: "9 kişiye bedel bir oyuncu, Galatasaray'ın görüştüğünü biliyorum"

Galatasaraylı yorumcu Levent Tüzemen, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Özbostan'ın sorularını yanıtladı.

Tüzemen'in açıklamaları şu şekilde:

"BEN OLSAM MAHKMEYE VERİRİM"

"Galatasaray yönetiminin attığı her adım, sarf ettiği sözler didik didik araştırılıyor ve bilerek gündem haline getirilmeye çalışılıyor. Çoğunda da algı operasyonları ön plana çıkıyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un divan toplantısında Galatasaray için sarf ettiği 'malum takım' ifadesi ve 'Seçim sonrası Florya ile ilgili hesap soracağım' tehdidi maalesef medyada ve televizyonlarda gündem oluşturmuyor ama Galatasaray Başkanı'nın küfür etmeden bir şarkıya ritim tutması, hemen her yerde köpürtülüyor. Asıl sorun, medyaya kapalı, özel alanda yaşanan bu görüntünün sosyal medyaya sızdırılmasıdır. Üstelik bunu yapan kişi, videoyu çekerken başkan Özbek'i de zoomluyor. Ben başkanın yerinde olsam bu kişiyi mahkemeye veririm. Dursun Özbek'e de bir önerim var, özel-tüzel nerede olursanız olun kimseye malzeme vermeyin. Çünkü başkalarının ağır suçlamaları gündem olmazken, sizin kaşınızı, gözünüzü oynatmanız bile algı operasyonu haline getiriliyor."

"DAVUL KENDİSİNDE TOKMAĞI BAŞKASINDA"

"Lale Orta, Türk futbol tarihine iki konuyla geçecek. 1-İlk kadın MHK Başkanı oldu. 2-Döneminde çok ciddi hakem skandalları yaşandı. Maalesef destek verdim ama yanıldım. Okuyuculardan özür diliyorum. Eğitim görevlisi Sayın Lale Orta'nın kendini bu durumlara düşürmemesi gerekiyordu. Eline geçen fırsatları doğru kullansa uzun yıllar görevde kalabilirdi. Yorumcuyken ağır eleştirdiği VAR hakemlerini maalesef değiştiremedi. Yine yorumcuyken eleştirdiği hakemleri yaptıkları hatalardan sonra cezalandırmadı. En son F.Bahçeİstanbulspor maçından sonra gözlemcilerle yapmış olduğu diyaloglar skandalların en büyüğüydü. Bence şu anda Lale hanım, davul kendisinde, tokmağı başkasında olan bir MHK Başkanı."

"ICARDI 9 KİŞİYE BEDEL"

"Aboubakar, Cenk, Valencia, King, Batshuayi, Pedro, Serdar Dursun, Maxi Gomez, Umut Bozok gibi futbolcular kulüplerinin malı durumunda. Icardi ise Galatatasaray'da kiralık oynuyor ama sahada '40 yıllık' Galatasaraylı gibi gönülden mücadele ediyor. Icardi, Galatasaray'da kalmak istiyor, yönetim de bu fedakârlığı yapıp taraftarın sevgilisi haline gelen Arjantinli'yi transfer etmeli. Bir kiralık, 9 bonservisliye bedel. PSG ile görüşmelerin yapıldığını biliyorum. Erden Timur, olası Icardi ayrılığında B ve C planlarını cebinde tutuyor."

"TRİBÜN AIĞIRLIĞI GALATASARAY'DA OLACAK"

"Kasımpaşa tam bir butik futbol stadı. Maçı izlerken insan kendini oyunun içinde buluyor. İstanbulspor, para kazanmak için en ucuz bileti 650 TL yapmış. VIP tribünü ise 2500 TL'den başlıyor. Gerçek şu; tribün ağırlığı Galatasaray'da olacak ve Galatasaraylı oyuncular da evindeymiş gibi hissedecek. İstanbulspor sürpriz bir takım. Okan hoca rakibin kontrataklarına dikkat etmeli. Özellikle Galatasaraylı oyuncular, her ne kadar pas oyununda etkili olsalar da rakip kaleye bol bol şut atmayı düşünmeli. Galatasaray kazanır."

"TFF, YABANCI SINIRINI KALDIRMALI"

"Fatih Terim'in 14 yabancı-14 yerli formülü, ideal bir planlamaydı. Buradaki amaç yerli oyuncuları korumak üzerineydi. Global dünyada eğer Real Madrid, Manchester City gibi dev kulüpler sahaya 11 yabancı ile çıkabiliyorlarsa TFF de yabancı oyuncu konusunda sınırı kaldırmalıdır. Ama şunu eklemeliyim, bence kalede yabancı oynayacaksa kulübede bekleyen kaleci yerli olmalıdır. Yedekte yabancı kaleci istiyorlarsa o zaman kulübede yerli ile yabancı birlikte oturmalıdır."

"FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARI DOĞRUDAN ETKİLER"

İstanbulspor iddialı değildi, F.Bahçe puan kaptırdı. Özellikle yarın İstanbulspor - Galatasaray maçının sonucu F.Bahçeli futbolcuların moral performansını doğrudan etkiler. Ama kağıt üzerinde Fenerbahçe, önündeki her maçı kazanmak zorunda. Bazen rakibin kazanması, duyguları olumsuz etkiliyor. Trabzonspor'un Kadıköy'den puan çıkarması sürpriz olur."

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2023, 19:56
YORUM EKLE