Levent Tüzemen: "Bir uyarım var, bu yanlışta devam ederse Galatasaray fazla beklememeli"

Galatasaray'da gözler Başakşehir ile oynanacak maça çevrildi.

Levent Tüzemen: "Bir uyarım var, bu yanlışta devam ederse Galatasaray fazla beklememeli"

Sabah Spor yazarı Levent Tüzemen, Galatasaray'ın gündemine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Tüzemen'in açıklamaları şu şekilde:

"ŞAMPİYONLUK YOLUNDA DOLU DİZGİN İLERLER"

G.Saraylı oyuncular puan kaybetme haklarını Karagümrük ve Beşiktaş maçlarında fazlası ile kullandı. Hafta içi Florya'da yapılan coşkulu antrenmanda oyuncuların vücut dili gergin olmadıklarını gösterdi. Eğer G.Saray, zorlu Başakşehir maçını kazanırsa hem moral olarak güçlenecek hem de şampiyonluk yolunda doludizgin ilerleyecektir.

"ERDEN TİMUR VE OKAN BURUK MOTİVE ETTİ"

G.Saray yönetimi oyuncularla da görüşmeler yaptı, Erden Timur - Okan Buruk takımı şampiyonluk konusunda motive etti. Taraftarın Beşiktaş yenilgisi sonrasında verdiği destek, oyuncuların moralini üst düzeye çekti. Dolu tribünlerle G.Saraylı oyuncuların Başakşehir'e karşı müthiş disiplinli oynayıp kazanma duygularını üst düzeyde tutacaklarını düşünüyorum.

"OKAN BURUK, TAKIM ÜZERİNDE FAZLA OYNAMAMALI"

"Okan Buruk, eğer kadro istikrarında oynama yaparsa bu hamlesi pireye kızıp yorgan yakmaya benzer. Çünkü G.Saray'ın oturmuş bir kadrosu var. Bence Okan hoca, takım üzerinde fazla oynamamalı ve oynama alışkanlığına zarar vermemeli.

"MERTENS FARKLI OYNUYOR

Mertens'in fiziksel performansını sadece gözden geçirmeli. Ancak Mertens'in Nef Stadı'nda taraftar desteği ile farklı oynadığını da unutmamak gerekir. Benim ideal kadrom şöyle: Muslera-Boey, Nelsson, Abdülkerim, Adekugbe-Torreira, Oliveira- Rashica, Mertens, Kerem-İcardi. Bir uyarım var… Boey son maçlarda hücumu düşünürken savunmayı unutuyor ve arkasına çok adam kaçırıyor. Okan hoca, Boey'i uyarmalı, eğer oyuncu bu yanlışta devam ederse fazla beklemeden Dubois'i sağ beke almalı. Mertens hazır değilse, forvet arkasına Rashica geçip Yunus Akgün kanatta olmalı.

Kaynak: Sabah

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2023, 23:07
YORUM EKLE