Lider Galatasaray 14'te 14 yaptı, tarihi rekor geldi

Galatasaray, sahasında Kasımpaşa'yı mağlup etti. Sarı-kırmızılılar bununla birlikte Beşiktaş'ın Süper Lig'deki galibiyet rekorunu geçmiş oldu.

Lider Galatasaray 14'te 14 yaptı, tarihi rekor geldi

Galatasaray, Süper Lig'in 24. haftasında Gaziantep FK ile karşılacaktı. Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremin ardından Gaziantep FK ligden çekildi. TFF, ligden çekilen takımların rakiplerine galibiyet yazılmasına ve 3 gol averajı verilmesine karar verdi. Bu maçla birlikte sarı-kırmızılı takımın serisi 13'e çıkmıştı.

Sahasında karşılaştığı Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup eden Galatasaray, lig tarihinde art arda 14 maç kazanan ilk takım oldu.

Galatasaray'ın puanı 60'a yükselirken, en yakın takipçisi Fenerbahçe bir maç eksikle 51 puanla ikinci sırada yer aldı.

Süper Lig'de üst üste 13 maçta galibiyet elde eden Galatasaray, Beşiktaş'ın 13 maçlık galibiyet serisini hükmen gelen Gaziantep FK galibiyetiyle egale etti. 

Süper Lig'de liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, bu kulvarda oynadığı son 14 karşılaşmada VavaCars Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Demir Grup Sivasspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe, Atakaş Hatayspor, Fraport TAV Antalyaspor, Bitexen Giresunspor, HangiKredi Ümraniyespor, Trabzonspor, Gaziantep FK ve Kasımpaşa'yı mağlup etti.

Sarı-kırmızılı takım, bu süreçte çeyrek finale yükseldiği Türkiye Kupası'nda ise son 3 maçında Yeşilyurt D.Ç Ofspor, Ankara Keçiörengücü ve Corendon Alanyaspor'u yendi. Ziraat Türkiye Kupası'nda Başakşehir'le 1 Mart'ta oynanması gereken maç 4-5-6 Nisan'a ertelendi.

Sarı-kırmızılılar, Süper Lig tarihinde ilk kez bir sezonda art arda 14. galibiyete ulaştı.

Okan Buruk, Kasımpaşa maçındaki üç puan ile birlikte 17. üst üste galibiyeti almış oldu. Bununla birlikte Buruk, resmi maçlarda Galatasaray'ın başında en uzun süreli galibiyet serisinin sahibi olan Mustafa Denizli'nin 13 maçlık serisini geliştiriyor.

Sarı-kırmızılı takım, resmi maçlarda 1987-1988 sezonunun son bölümü ile 1988-1989 sezonunun ilk haftalarında elde ettiği 13 galibiyetlik seriye, Denizli yönetiminde ulaşmıştı.

Okan Buruk, Galatasaray ile Süper Lig'de üst üste 10 galibiyet yaşayan sarı-kırmızılı takımın efsane teknik direktörü Fatih Terim'i geçmişti. Buruk, bu rekoru da geliştirmeyi sürdürüyor.

Okan Buruk, Süper Lig tarihinde tek sezonda en uzun galibiyet serisine sahip yerli teknik direktörler olan Şenol Güneş ve Ziya Doğan'ın 11 maçlık rekorlarını da kırmış oldu.

Okan Buruk aynı zamanda, Galatasaray'ın başında çıktığı hiçbir derbiyi kaybetmedi. Bu sezonki 4 derbinin 3'ünü  kazanan Galatasaray, sadece Trabzonspor ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. 

Evinde ise Beşiktaş'ı ve Trabzonspor'u 2-1 mağlup eden sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-0 mağlup etti. 

Galatasaray'ın Roma'dan transferi Zaniolo, maçın ikinci yarısında oyuna girdi.  57. dakikada golünü atan İtalyan yıldız, sarı-kırmızılı forma altındaki ilk resmi maçında golünü attı.

Nicolo Zaniolo'nun golü sonrası depremde hayatını kaybeden Muhammed Emin Özkan'ın ismi anılarak "Muhammed Zaniolo" anonsu yapıldı.

Sarı kırmızılılar, Süper Lig'in 26. haftasında Konyaspor'a konuk olacak.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2023, 10:19
YORUM EKLE