Mauro Icardi, kaç maç ceza alacak? Belli oldu!

Sosyal medyada hakem kararlarını eleştirerek, "Bir utanç, bir skandal. Yılın soygunu" yorumunu yapan Galatasaraylı yıldız Mauro Icardi, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Mauro Icardi, kaç maç ceza alacak? Belli oldu!

Galatasaray üzerine yapılan operasyonların ardı arkası kesilmiyor.

Şimdi de Mauro Icardi skandalı yaşanıyor. 

Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda Başakşehir'e 3-2 mağlup olarak elendiği maçın ardından Arjantinli yıldız golcü, sosyal medya hesabından tepkisini dile getirmişti.

Icardi, "Bir utanç, bir skandal. Yılın soygunu" sözlerini paylaşırken PFDK'ya sevk edildi.

PFDK'dan yapılan açıklamada; "GALATASARAY A.Ş. Kulübü futbolcusu MAURO EMANUEL ICARDI’ nin aynı müsabaka sonrası sosyal medya hesabından yayınladığı paylaşımında yer alan açıklaması suretiyle “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

ICARDI, CEZA ALACAK MI?

Bu karar sonrasıda "Mauro Icardi, kaç maç ceza alacak?" sorusu gündeme geldi.

JORGE JESUS, AYNI MADDEDEN PARA CEZASI ALDI

Geçtiğimiz haftalarda Icardi'nin PFDK'ya sevk edildiği 36. maddeden Jorge Jesus da Sevilla maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle sevk edilmiş ve sadece para cezası almıştı.

Eğer ki PFDK, bir operasyon daha yapmazsa Icardi'nin para ceza alması gerekiyor.

GALATASARAY VE DURSUN ÖZBEK DE SEVK EDİLDİ

Ayrıca Galatasaray ve Başkan Dursun Özbek de PFDK'ya sevk edildi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

ALATASARAY A.Ş. Kulübü’nün 05.04.2023 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.-MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK Ziraat Türkiye Kupası müsabakası sonrası kulüp sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda yer alan açıklamalar suretiyle “sportmenliğe aykırı hareket” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

GALATASARAY A.Ş. Kulübü Başkanı DURSUN AYDIN ÖZBEK’in aynı müsabaka sonrası kulüp sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamalar suretiyle “sportmenliğe aykırı hareket ” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Kaynak: habersarikirmizi.com

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2023, 10:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet alan
Mehmet alan - 1 yıl Önce

Federasyon iyice komiklesti,gala darbe vurmak için fırsat kolluyor, sonuçta hakli çıktık, Galatasaray olarak kazanmak için rakibi,hakemleri ve federasyonu yenmek zorundayız.Simdi bu yazdığımdan sonra banada 1 yıl tv den maç seyretmeme cezası verirlermi?