Mehmet Arslan: "Galatasaray öyle bir istedi ki, 10’da biri bile Fenerbahçe’de yok"

Galatasaray, Süper Lig'de Fenerbahçe'nin 9 puan önünde liderliğini sürdürdü.

Mehmet Arslan: "Galatasaray öyle bir istedi ki, 10’da biri bile Fenerbahçe’de yok"

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftası geride kalırken Hürriyet Yazarları Fırat Aydınus, Güntekin Onay, Uğur Meleke ve Mehmet Arslan, Futbol Konseyi'nde Galatasaray'ı değerlendirdi.

- G.Saray, Adana Demirspor galibiyetiyle zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Sarı kırmızılıların oyununu nasıl buldunuz? Sizce yolu yarıladılar mı?

FIRAT AYDINUS: F.BAHÇE’NİN YENiLMESi G.SARAY’IN YOLUNU KISALTTI

Ligin kısalan boyunda, şampiyonluk yolunda önde giden Galatasaray için artık oyundan ziyade sonuç önemli. Takımda iyi de oynasa, kötü de oynasa sonuca gidebilecek kapasitede çok oyuncu var. Kadro kalitesinin yanında Okan hocanın doğru yönetimi, futbolcuların arkadaşlığı, takımdaşlığı Galatasaray’ı şampiyonluk yarışında avantajlı kılan faktörlerin başında geliyor. Adana Demirspor galibiyetiyle şampiyonluk ipini göğüsleme adına son 200 metreye giren Galatasaray, Fenerbahçe’nin Beşiktaş’a kaybetmesiyle kendini bir anda son 100 metrenin içinde buldu.

GÜNTEKiN ONAY: PUAN KAYBEDEBİLİR AMA ZiRVEYi ASLA KAYBETMEZ

Galatasaray iyi oynamadığı bir maçta güçlü bir rakibini yenerek şampiyonluk yarışında büyük bir adım attı. Kerem, Icardi ve Mertens’in durgun olduğu bir maçta dahi kazanıyorsanız bu harika bir sonuç. Galatasaray’da ciddi bir odaklanma ve şampiyonluk isteği var. Saha içinde lider karakterli tecrübeli futbolcular var. Okan Buruk da bu takımı çok iyi yönetiyor. Galatasaray yarışta puan kayıpları mutlaka yaşayacaktır ama zirveyi kaybetmesi bundan sonra söz konusu değil.

UĞUR MELEKE: BURUK VE FUTBOLCULARI ŞAMPİYONLUĞA İNANMIŞ

Galatasaray, Adana Demirspor maçında bence şunu kanıtladı: Şampiyonluğa inanmışlar. Bunu yapabilecek teknik, fiziksel ve mental seviyeye ulaşmışlar. Zor bir günde, işler çok iyi gitmediğinde, gol bulunamadığında dahi hedeften sapmadılar. Golü bulup devam ettiler işlerine. Tabii ki bu seride oynayan/oynamayan herkesten iyi verim alan Okan Buruk’un çok büyük rolü var.

MEHMET ARSLAN: ÖLÜMÜNE MÜCADELE ETTİLER HER TOPA KOŞTULAR

Yorumları okuyorum, Adana Demirspor maçında kötü oynamış Galatasaray. Bu tespit kısmen doğru. Ama ölümüne mücadele ettikleri gerçeğini de kimse atlamasın. Maçı öyle bir istediler ki, her topa öyle bir koştular ki, söke söke aldılar 3 puanı. O hırsın, o isteğin 10’da biri rakipleri Fenerbahçe’de yoktu. Bir takımı şampiyon yapacak önemli unsura sahip olduklarını gösterdiler. Yolu yarılamadılar, yarısını bile geçtiler. İnancın, dayanışmanın, demokratik yapının, kibire karşı galibiyeti bu.

Kaynak: Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2023, 13:27
YORUM EKLE