Mehmet Demirkol: "Benim için beklenmedik bir sürpriz oldu, Galatasaray'da vazgeçilmez olabilir"

Galatasaray, sezonun ilk 7 haftasında 16 puan toplayarak zirvenin ortağı oldu.

Mehmet Demirkol: "Benim için beklenmedik bir sürpriz oldu, Galatasaray'da vazgeçilmez olabilir"

Fanatik yazarı Mehmet Demirkol, Galatasaray ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Demirkol'un açıklamaları şu şekilde:

'Giresunspor yenilgisi hayırlı oldu denebilir'

"Zor bir fikstürden iyi çıktılar. Giresun maçındaki kayıp, belki de transfer konusunda daha dikkatli olmalarına yaradığı için 'hayırlı oldu' denebilir! Okan Buruk'un hazırlık döneminde kadro içindeki huzursuzlukları yönetmede çok başarılı olduğunu söyleyemesem de sonrasında alınan aksiyon, yönetimin ona verdiği destek sorunları giderdi. Buruk'un aklındaki oyun, büyük oranda sahada görünüyor. Sadece bunu mükemmelleştirmek zaman alacak gibi duruyor."

"Transfer lazım değil... Zayıflıkları avantaja çevirmek ve bundan bir güç çıkarabilmek çok önemli. Boey'in parlayışı, buna güzel bir örnek. Hoca, sezon başında hiç düşünülmeyen bir oyuncudan özel bir performans çıkardı. Geçen sene istatistiki açıdan 66 bek arasında asist beklentisi açısından 52. sırada olan bir oyuncu, böylece taraftarın sevgilisi oldu. Süper Lig kariyerindeki ilk asistini de yaptı. Bunlar önemli gelişmeler. Transfer lazım mı? Hayır... Eldeki kadroyu parlatmak şu andaki en önemli iş."

'Torreira&Oliveira tamam, Abdülkerim de olacaktır'

"Torreira ve Oliveira, temel sorunu büyük ölçüde giderdi. Mertens'in zamana ihtiyacı var. Abdülkerim'in de uzun vadede vazgeçilmez olma potansiyeli var. Yaptığı hatalar son derece normal. Stoper rotasyonu genişleyebilir. Aynı şey iki bek için de söz konusu... Ama olmazsa olmaz değil. Herkesin bildiği gibi, Türk oyuncu rotasyonu eksik. Ama bunu gidermek için eldeki oyuncuları geliştirmek en iyi yol gibi duruyor."

'Yıldızları kenarda oturtmak zor iş'

"Gomis öndeki oyun kurucu gibi. Ofsayttan kaçışı, gol vuruşu becerisi, yaptığı koşularla arkadan gelen oyunculara açtığı koridorlar. Benim için beklenmedik bir sürpriz oldu. Forma giydiği hemen her sezon skor katkısı belli seviyede kalan güvenilir bir golcü."

"Icardi ve Seferoviç gibi iki oyuncuyu kenarda oturtmak ise zor. Üstüne Mertens'in son dönem performansı da önde oynadığı maçlarda sivrilmişti. Belki Avrupa'da olunsa, rotasyonla bu kadroyu mutlu etmek mümkün olabilirdi. Şimdi yapılması gereken bu oyuncuları yeni rollere ikna etmek. Icardi'nin Inter döneminde olduğu gibi daha geniş alanda oynayabilen bir oyuncuya dönüşmesi, Gomis'le birlikte sahada olma şansı doğurur. Bu seviyede oyuncuları idare etmek, kenarda oturtmak kolay değil. Ancak doğru yönetimle çok büyük avantaj da sağlar. Bunlar tatlı dertler."

Kaynak: Fanatik

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2022, 23:25
YORUM EKLE